Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Τσουνάμι ακυρώσεων από Ιάπωνες τουρίστες στην Ελλάδα;


Επιπτώσεις στον Ελληνικό τουρισμό αναμένεται να έχει η ανθρωπιστική κρίση στην Ιαπωνία, καθώς η χώρα μας θα χάσει μεγάλο μέρος των 60.000 Ιαπώνων τουριστών που την επισκέπτονται κάθε έτος. 

Η Ιαπωνία, είναι μια σημαντική ποιοτική τουριστική αγορά, χωρίς ιδιαίτερη εποχικότητα. Οι Ιάπωνες ταξιδεύουν όλες τις εποχές του χρόνου, χωρίς να έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στους καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός που συμβάλει σημαντικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της Ελλάδας. Οι Ιάπωνες τουρίστες στο εξωτερικό ήταν πέρυσι δεύτεροι σε αριθμό μετά τους Κινέζους, μεταξύ των Ασιατικών χωρών, και δέκατοι πέμπτοι στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο αριθμός των Ιαπώνων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αν και παραμένει μικρός σε σχέση με τον ενεργό πληθυσμό της Ιαπωνίας. Από 45.000 το 2005 ο συνολικός αριθμός Ιαπώνων τουριστών στην Ελλάδα άγγιξε σχεδόν τους 60.000 πέρυσι, όταν σε γειτονικές μας χώρες που έχουν απ’ ευθείας πτήσεις, ο αριθμός Ιαπώνων τουριστών είναι υπερδιπλάσιος (Τουρκία: 150.000, Κροατία: 140.000 και Αίγυπτο: 130.000).

Η διάρκεια διακοπών στο εξωτερικό των Ιαπώνων τουριστών, ποικίλει από πέντε ημέρες (59,9%), δέκα ημέρες (26,3%) και διάστημα μεγαλύτερο του μήνα (7,3%). Συνήθως, οι οικογένειες αποτελούν σχεδόν το 50% των Ιαπώνων τουριστών στο εξωτερικό. Η μέση κατά κεφαλή δαπάνη των Ιαπώνων τουριστών αγγίζει τα 900 ευρώ και είναι από τις υψηλότερες στην χώρα μας.

Ωστόσο, η αποδυνάμωση της οικονομίας της Ιαπωνίας λόγω των σωρευτικών καταστροφών και η αποτύπωσή της κρίσης στο εθνικό νόμισμα της χώρας αναμένεται να πλήξει σημαντικά τόσο τον παγκόσμιο τουρισμό όσο και τον ελληνικό, καθώς μεγάλο μέρος των 18 εκατομμυρίων Ιαπώνων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό δεν θα το πράξουν εφέτος.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑonline
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home