Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Σε πορεία τρελής αύξησης οι κρατήσεις για Ελλάδα από τη βρετανική αγορά


Οι πρόσφατες αναταραχές στην Τυνησία και την Αίγυπτο φαίνεται ότι θα λειτουργήσουν θετικά για τη χώρα μας και την Ισπανία δηλώνει το κ. Manny Fontenla-Novoa, CEO  του ομίλου Thomas Cook, στο πρακτορείο Reuters, ενώ αναμένει μια απώλεια της τάξεως των 20 εκατ. λιρών από τις συμβουλές προς τους ταξιδιώτες να μην προτιμούν τη περιοχή. Ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης ο Thomas Cook που στέλνει περίπου 1 εκατ. τουρίστες στην Αίγυπτο κάθε χρόνο, ελπίζει να αντισταθμισθούν οι συνέπειες των πρόσφατων αναταραχών στην περιοχή από την εναλλακτική λύση διακοπών σε περιοχές όπως η Ισπανία και η Ελλάδα.

"Έχουμε ακόμα 9 μήνες μέχρι το τέλος του οικονομικού μας έτους, έτσι υπάρχει χρόνος για να ανακτηθούν τα 20 εκατ. λίρες και να μετριάσουμε τις επιπτώσεις των πολιτικών αναταρραχών στη χώρα", δήλωσε ο κ. Manny Fontenla-Novoa στους δημοσιογράφους του πρακτορείου Reuters. Επίσης, τόνισε ότι κατά τον Φεβρουάριο οι κρατήσεις των Βρετανών για την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 20%, ενώ για τις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας κατά 30%. "Οι δύο προορισμοί που ωφελούνται τα μέγιστα από αυτά τα προβλήματα είναι η Ισπανία και η Ελλάδα. Ο κύριος δικαιούχος είναι η Ισπανία, ιδίως στα Κανάρια και τις Βαλεαρίδες. Ο δεύτερος προορισμός είναι η Ελλάδα, η οποία είναι μπροστά μια μεγάλη `επιστροφή`», είπε.

Στο ίδιο περίπου κλίμα κυμαίνεται και προχθεσινό δημοσίευμα της The New York Times όπου θεωρεί ότι η Ισπανία, η Πορτογαλία, και η Ελλάδα θα είναι οι νικητές του μεριδίου των τουριστών που θα αποφασίσουν να μην πάνε φέτος στην Αίγυπτο. Το Φεβρουάριο τα ξενοδοχεία στα Κανάρια και τις Βαλεαρίδες είδαν τις πληρότητες τους να φθάνουν στα 90%. Οπως τονίζει το δημοσίευμα το 12% της πληρότητας προερχόταν από ακυρώσεις προς τις ακτές της Βορείου Αφρικής. Φυσικά, ο ελληνικός τουρισμός δεν έχει αρχίσει να βλέπει αυξήσεις στις πληρότητες διότι την περίοδο αυτή δεν έρχονται τουρίστες στην Ελλάδα. Η αύξηση για την Ελλάδα φαίνεται να υπάρχει στις προκρατήσεις για τη θερινή περίοδο.

Όπως είναι φυσικό η κατάσταση αυτή είναι παρόδική. Όπως δήλωσε ο Sebastián Escarrer, αντιπρόεδρος της αλυσίδας ξενοδοχείων Sol Meliá "η κατάσταση αυτή μας δίνει λίγο `φρέσκο αέρα` όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ή να πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα για να επανατοποθετίσουμε το τουριστικό μας προϊόν".
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home