Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Aύξηση των τιμών των ξενοδοχείων σε Αφρική και Ασία-Ειρηνικό


Η ισχυρότερη αύξηση στις τιμές των ξενοδοχείων για το 2010 έγινε στην Αφρική και την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, ενώ οι τιμές των ευρωπαϊκών ξενοδοχείων μειώθηκων  για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έρευνα για την ξενοδοχειακή αγορά από τη Hogg Robinson Group (HRG). Ενθαρρυντική ένδειξη για την παγκόσμια οικονομία αποτελεί το γεγονός ότι πάνω από το μισό των ερωτηθέντων στις πόλεις εμφάνισε ετήσια αύξηση του Μ.Ο. στις τιμές δωματίου, καθώς η παγκόσμια ανάκαμψη τροφοδοτήθηκε από την ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της HRG:
  • Η Μόσχα, για έκτη συνεχή χρονιά, συνεχίζει να είναι η πόλη με τον υψηλότερο μέσο όρο τιμών σε παγκόσμιο επίπεδο, αν και τα ποσοστά της παρουσίασαν ετήσια πτώση κατά 3% (σε λίρες στερλίνες) ή πτώση 12% σε τοπικό νόμισμα.
  • Οι τιμές των ευρωπαϊκών ξενοδοχείων μειώθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς πολλές χώρες παρουσίασαν υποτονική οικονομική ανάπτυξη. Σε αγορές σε οικονομική ύφεση, όπως η Αθήνα και το Δουβλίνο, οι ετήσιες τιμές δωματίου μειώθηκαν κατά 9% και 11% αντίστοιχα.
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέτρεψε την τάση αυτή που επικρατεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς οι τιμές των περισσότερων ξενοδοχείων επέστρεψαν σε αναπτυξιακά ποσοστά. Οι τιμές στο Λονδίνο αυξήθηκαν κατά 3% το 2010, καθώς η ανάκαμψη του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού τομέα οδήγησε σε υψηλότερη ζήτηση από τις επιχειρήσεις και η "αδύναμη" στερλίνα προσέλκυσε ταξιδιώτες αναψυχής από το εξωτερικό.
  • Στην Αφρική και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού οι μέσες τιμές των ξενοδοχείων αυξήθηκαν σε σύγκριση με τα προ της οικονομικής ύφεσης επίπεδα και πολλοί από τους ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης του 2010 παρουσιάστηκαν στις αναδυόμενες αγορές.
  • Οι τιμές των ξενοδοχείων σε ΗΠΑ και Καναδά, κυρίως στην Ουάσινγκτον και το Μόντρεαλ, αυξήθηκαν καθώς έγιναν ανατιμήσεις των νομισμάτων. Η Νέα Υόρκη γνώρισε δραματική αύξηση της μέσης τιμής δωματίου, σημειώνοντας αύξηση, από μείωση της τάξης του 9% το 2009, σε αύξηση κατά 4% το 2010.
  • Η Μέση Ανατολή αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη περιφερειακή μείωση μέσων τιμών δωματίου, εξαιτίας των συνεχών οικονομικών προβλήματα στην περιοχή. Το Αμπού Ντάμπι, που πέρυσι κατέλαβε τη δεύτερη θέση με τις υψηλότερη τιμές, έπεσε τώρα στην 19η θέση με μείωση της τάξης του 25%.
  • Οι διακυμάνσεις των τιμών δωματίου σε παγκόσμιο επίπεδο σε μεγάλο βαθμό ευθυγραμμίστηκαν με τις κατατάξεις των "αστεριών" το 2010. Τα οικονομικά ξενοδοχεία, όσο και εκείνα των 5 αστέρων, ανέφεραν αυξημένες διακυμάνσεις στις τιμές δωματίου ενώ τα ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων παρέμειναν στάσιμα.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home