Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Ανεξαρτητοποίηση του πολιτισμού από τον τουρισμό ζητά η ΓΕΠΟΕΤ


Αναποτελεσματικό το υπάρχον σχήμα 

Την πλήρη ανεξαρτητοποίηση του Τουρισμού από τον τομέα του Πολιτισμού, με σαφή διαχωρισμό αρμοδιοτήτων των εποπτικών του Αρχών, ζητεί με σημερινή της ανακοίνωση η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, ως μοναδική λύση για την «αναγέννηση», όπως σημειώνει, του σημαντικότερου κλάδου της εγχώριας οικονομίας.

Το τρέχον σχήμα όπου υπουργός, υφυπουργός αλλά και πρόεδρος του ΕΟΤ εμπλέκονται σε αλληλοεπικαλυπτόμενες δράσεις αμφιβόλου στόχευσης, με σκοπό την τουριστική προώθηση της χώρας, κρίνεται αναποτελεσματικό, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πορεία του τουριστικού κλάδου, τόσο από πλευράς αφίξεων όσο κυρίως και εσόδων κατά τα τελευταία δύο έτη, όπως τονίζει η ΓΕΠΟΕΤ.

Η ΓΕΠΟΕΤ προτείνει την επιστροφή σε παλαιότερα σχήματα όπου οι αρμοδιότητες του τουρισμού ήταν διαχωρισμένες και υπήρχε ένας γενικός γραμματέας στον ΕΟΤ με μακρά θητεία, χωρίς συνεχείς αλλαγές, και με μεγάλη ισχύ και εύρος δραστηριοτήτων και κυρίως με δυνατότητα να αποφασίζει αυτοτελώς για ζητήματα του κλάδου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΓΕΠΟΕΤ κρίνει, στο ίδιο μήκος κύματος με φορείς όπως ο ΣΕΤΕ, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη θεσμοθέτησης γενικού γραμματέα στον ΕΟΤ, θέση η οποία θα έπρεπε να πληρωθεί από έναν τεχνοκράτη-μάνατζερ, βαθύ γνώστη του τουριστικού αντικειμένου, ο οποίος θα λογοδοτεί μόνο στον πρωθυπουργό χωρίς να εμπλέκονται άλλα πολιτικά πρόσωπα στο έργο του.

Παράλληλα κρίνεται σκόπιμο να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι θέσεις των επιτελών, συμβούλων και λοιπών, καθώς και να εξορθολογιστούν οι στεγαστικές ανάγκες του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home