Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Κάλεσμα στη Γαλλία για αξιοποίηση τουριστικών και επενδυτικών ευκαιριών


Τη δυναμική ανάπτυξης των επενδύσεων που αφορούν στον τουριστικό τομέα της Ελλάδας καθώς και τη νέα στρατηγική προώθησης του ελληνικού τουρισμού ανέπτυξε ο υφυπουργός  Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης σε συνέδριο που διοργάνωσε στο Παρίσι το ULI, που είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο Οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος δραστηριοποιείται σε θέματα που αφορούν χρήσεις γης, ακίνητα, πολεοδομικό σχεδιασμό και αειφόρο ανάπτυξη.

Ο υφυπουργός, μιλώντας σε ένα ακροατήριο 600 ατόμων, τα οποία είναι διευθύνοντες σύμβουλοι και πρόεδροι εταιρειών που ασχολούνται με επενδύσεις, αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς, τράπεζες, ανάπτυξη ακινήτων κ.λπ., τους προσκάλεσε να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε στην ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων και στην ανάπτυξη θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό, που θα εμπλουτίσουν το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών και θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο, καθώς και τις στοχευμένες ενέργειες για την προσέλκυση τουριστών στη χώρα μας.

Ο κ. Νικητιάδης επισήμανε ότι η Ελλάδα αλλάζει και πως υπάρχουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, από τα οποία ξεχωρίζουν οι φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι, που διαφοροποιούν το τουριστικό μας προϊόν και το καθιστούν εξαιρετικά ανταγωνιστικό.

Αναφερόμενος στις επενδυτικές ευκαιρίες, τόνισε ότι επικεντρώνονται σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, που μπορεί να περιλαμβάνουν ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα (Resorts), συνεδριακά κέντρα, μαρίνες, spa και ιαματικές πηγές, γήπεδα γκολφ, θεματικά πάρκα και ειδικού ενδιαφέροντος τουριστικές υποδομές.

Ο κ. Νικητιάδης μίλησε για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που έλαβε η κυβέρνηση, τον Επενδυτικό Νόμο, που ευνοεί τη δημιουργία ανώτερης τάξης τουριστικών υποδομών, με την υποστήριξη των επενδύσεων που αναβαθμίζουν την κατηγορία ποιότητας των εγκαταστάσεων, και περιλαμβάνει μια ποικιλία κινήτρων, όπως οι φορολογικές απαλλαγές, επιχορηγήσεις, και άλλα κίνητρα ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή και το μέγεθος της επένδυσης.

Επίσης, αναφέρθηκε στο νέο νόμο επίσπευσης των διοικητικών διαδικασιών για τις υψηλές επενδύσεις αξίας, το γνωστό "Fast Track", στη μείωση του ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα που καθορίστηκε στο 6,5%, το νέο φορολογικό καθεστώς και το επενδυτικό νόμο, καλώντας τους παρευρισκομένους να αντιληφθούν τη σημαντική μετάβαση που γίνεται σήμερα στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας low Cost Tranavia, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που μεταφέρουν Γάλλους τουρίστες στην Ελλάδα, καθώς και με εκπροσώπους του ταξιδιωτικού οργανισμού FRAM και του πρακτορείου Helliades, που διακινεί μεγάλο αριθμό τουριστών προς τη χώρα μας, οι οποίοι και διαβεβαίωσαν τον υφυπουργό για την τάση αύξησης των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home