Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Πρωταγωνίστρια η Γερμανία στην παγκόσμια τουριστική κίνηση


Οι Γερμανοί δε διστάζουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πραγματοποιήσουν ταξίδια στο εξωτερικό, είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε στο πλαίσιο  των διακοπών τους, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της εταιρείας συμβούλων με έδρα το Μόναχο που ειδικεύεται στο εξωτερικό εμπόριο μεταξύ της Ελλάδας και των Γερμανόφωνων χωρών, Intzeidis Consulting. Έτσι, πέρυσι, δαπάνησαν συνολικά 59,4 δισ. ευρώ για τον σκοπό αυτό ή πάνω από 730 ευρώ έκαστος. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 2,5% του γερμανικού ΑΕΠ και χαρίζει στην Γερμανία την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες του κόσμου σε αυτόν τον τομέα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η ταχεία οικονομική ανάκαμψη, σε συνδυασμό με την αύξηση των επενδύσεων των γερμανικών επιχειρήσεων σε άλλες χώρες, αναμένεται ότι θα οδηγήσουν σε νέα αύξηση των ταξιδιωτικών δαπανών κατά το 2011. Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομικό αναλυτή της Commerzbank, Joerg Kraemer, η αύξηση αυτή εκτιμάται ότι θα φτάσει το 3,25%, διαμορφώνοντας τις συνολικές δαπάνες στα 61,3 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πιο εντυπωσιακή επίδοση καταγράφουν τα ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους. Μετά από υποχώρηση κατά περίπου το ένα τέταρτο στη διετία 2009-`09, λόγω της οικονομικής κρίσης και ύφεσης, πέρυσι καταγράφηκε αύξηση των δαπανών κατά 15%, η οποία δεν αποκλείεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη φέτος.

Όσον αφορά στους ταξιδιωτικούς προορισμούς των Γερμανών, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται, κατά σειρά, η Ισπανία, η Αυστρία και η Ιταλία. Μεγάλη κερδισμένη, όμως, είναι η Τουρκία, η οποία είδε τις αφίξεις Γερμανών να αυξάνουν πέρυσι κατά 20%, ενώ ακολουθούν η Πολωνία και η Τσεχία. Πάντως, ο πιο αγαπημένος προορισμός των Γερμανών παραμένει η. χώρα τους, καθώς το 2010 καταγράφηκαν 112 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, πανσιόν ή κάμπινγκ.

Η εικόνα αυτή οφείλεται, αναμφίβολα, και στη γενικότερη ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης διεθνώς. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το 2010 περίπου 930 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν μία από τις 150 χώρες-προορισμούς, αριθμός που αποτυπώνει μια αύξηση της τάξης του 5-6 έναντι του 2009.

Ανάλογος ήταν και ο ρυθμός αύξησης των εσόδων από τους ξένους που επισκέπτονται την Γερμανία, που πέρυσι έφτασαν τα 26,1 δισ. ευρώ. Στις πέντε πρώτες θέσεις των αφίξεων (με μερίδιο που πλησιάζει αθροιστικά το 50%) βρίσκονται οι Ολλανδοί, οι Ελβετοί, οι Γάλλοι, οι Αυστριακοί και οι Αμερικανοί. Για φέτος αναμένεται αύξηση των εσόδων κατά 3-4%, για να φτάσουν τα 27 δισ. ευρώ, αγγίζοντας έτσι το ιστορικό υψηλό των 27,1 δισ. ευρώ του 2008.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home