Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Π. Γερουλάνος: Θα με εξόργιζε να κάνουμε κακούς Μεσογειακούς Αγώνες στην Ελλάδα με τεράστιο κόστος


Σε απάντησή του στη Βουλή στην επίκαιρη επερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ σχετικά με την ακύρωση των Μεσογειακών Αγώνων 2013 σε Βόλο και Λάρισα, ο  υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος είπε μεταξύ άλλων:

"Aκουσα για το όραμα των Μεσογειακών Αγώνων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες θα μπορούσαν να συμβάλουν σΆένα ευρύτερο σχέδιο ανάπτυξης της Θεσσαλίας. Θα μπορούσαν μέσα σΆένα πλαίσιο με συγκεκριμένους στόχους να συμβάλουν καθοριστικά και στην προβολή της περιοχής. Θα μπορούσαν, επίσης, κάτω από κάποιες συνθήκες να ενδυναμώσουν την αθλητική της υποδομή, ενδεχομένως και την τουριστική. Και σίγουρα, θα μπορούσαν, πάλι κάτω από κάποιες συνθήκες, να γίνουν μοχλός ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας, της μεσογειακής διατροφής κι εν πάση περιπτώσει, των προϊόντων της ελληνικής γης. Όπως δε, είμαι βέβαιος ότι με τη σωστή προετοιμασία οι Μεσογειακοί Αγώνες θα μπορούσαν να γίνουν μέρος ενός ευρύτερου οράματος για τη Θεσσαλία, όχι μόνοι τους. Μόνοι τους δε θα μπορούσαν, αλλά θα μπορούσαν να είναι μέρος ενός οράματος. Ειλικρινά, θέλω να πιστεύω ότι με τέτοιες διαθέσεις ξεκίνησε η διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων, με ανιδιοτελείς προτεραιότητες που πάνω απΆόλα έβαζαν τη Θεσσαλία και την Ελλάδα.

Όμως, ακόμα και αν ξεκίνησε έτσι η διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων, σας διαβεβαιώ ότι δεν ήταν αυτοί οι Μεσογειακοί Αγώνες, που παραλάβαμε εμείς από την προηγούμενη κυβέρνηση. Όταν έφθασαν στα χέρια μας, οι Μεσογειακοί Αγώνες ήταν ένα `πάρτι` εκατομμύριων, χωρίς όραμα και χωρίς καμία στόχευση: εκατομμύρια για υποδομές, πολλές από τις οποίες ήταν συζητήσιμης αξίας, εκατομμύρια σε πρόχειρες κατασκευές, τις οποίες θα έλυναν μετά τους αγώνες και για την υπόθεση/προβολή της Θεσσαλίας ούτε ένα ευρώ. Τίποτα για τις Σποράδες! Τίποτα για το Πήλιο! Τίποτα για την Καλαμπάκα! Τίποτα για τη Λίμνη Πλαστήρα! Τίποτα για την προώθηση του Βόλου -σας τα λέω, αφού και σε σας αρέσει να απαριθμείτε τις περιοχές- και τίποτα για την προώθηση της Λάρισας! Ούτε ένα ευρώ! Ούτε ένα ευρώ για τη μεσογειακή και τη θεσσαλική διατροφή και για όλα όσα κάνουν τα προϊόντα της ελληνικής γης ιδιαίτερα! Ούτε ένα ευρώ που θα έχτιζε κάτι διαχρονικό για την περιοχή!

Θα σας παρακαλέσω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να θυμάστε τρία νούμερα. Ο πρώτος προϋπολογισμός τον οποίον συνέταξε η Νέα Δημοκρατία ήταν 358 εκατ. ευρώ, δηλαδή έξι φορές τον προϋπολογισμό των Αγώνων της Πεσκάρα. Έξι φορές! Για την προώθηση της Θεσσαλίας, μηδέν ευρώ! ΠαρΆόλα αυτά, αναλάβαμε να συνεχίσουμε τους Αγώνες, διότι υπάρχει συνέχεια στο κράτος. ΠαρΆόλα αυτά, ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή στη ΔΕΜΑ ότι θα συνεχίσουμε να φέρνουμε συνεχώς καινούργιους προϋπολογισμούς μέχρι το κόστος να εξορθολογισθεί, χωρίς να θυσιάσουμε τίποτα από την ποιότητα των Αγώνων. Και καταλήξαμε στο ποσό των 126 εκατ. ευρώ. Ακόμα και αυτό το ποσό είναι 40% πάνω από την Πεσκάρα. Ένας πρόεδρος της κυβέρνησης, ένας αντιπρόεδρος, πέντε υπουργοί εγγυήθηκαν ότι οι αγώνες θα γίνουν και ότι θα γίνουν καλά.

(...) Μαζί, λοιπόν, με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης, θα διασφαλίσουμε ότι η Θεσσαλία δε θα στερηθεί κάτι από την απώλεια των Αγώνων. Αντίθετα, θα επιλέξει εκείνη τις προτεραιότητές της, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση. ΓιΆαυτό δεσμευόμαστε να φέρουμε σε διαβούλευση στην τοπική κοινωνία ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα, με έμφαση στην υποδομή και στην προώθηση της περιοχής. Πρόκειται για ένα επενδυτικό πρόγραμμα που θα λάβει υπΆόψιν τις τουριστικές, αθλητικές και πολιτιστικές προτεραιότητες της περιοχής, θα συμβάλει στην προώθηση του πρωτογενούς τομέα -και εδώ θα συνεργαστούμε και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το καλάθι ελληνικών προϊόντων- και θα ενισχύσει και θα αξιοποιήσει τις υφιστάμενες υποδομές, αντί να κάνει λυόμενες κατασκευές. Αυτό που μπορώ να πω απΆαυτό εδώ το βήμα είναι ότι κανείς δε θέλει και κανείς δεν πρόκειται να στερήσει από τη Θεσσαλία την ανάπτυξη που δικαιούται!
.

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε ακόμη: "Βεβαίως, λοιπόν, δεσμευόμαστε για το Πρόγραμμα Επενδύσεων. Βεβαίως, δεσμευόμαστε και για το πρόγραμμα ανάδειξης της Θεσσαλίας ως προορισμό. Και βεβαίως, δεσμευόμαστε, με βάση τη Θεσσαλία, να κάνουμε ένα πρόγραμμα προώθησης της μεσογειακής διατροφής και ειδικά σε ό,τι αφορά την ελληνική κουζίνα. Διότι θεωρούμε ότι η σύνδεση της ελληνικής κουζίνας με τον προορισμό είναι εξαιρετικά μεγάλης αξίας για την τουριστική προοπτική της περιοχής. Και στα τρία αυτά, λοιπόν, δεσμευόμαστε και από εκεί και πέρα, επιμένω ότι ο πιο σωστός τρόπος να εξειδικεύσουμε τα προγράμματα αυτά θα είναι σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία".

Και ο υπουργός κατέληξε: "Να σας πω κάτι; Κι εγώ δεν θα χαίρομαι αν πάρει τους Αγώνες η Τουρκία μεθαύριο, αλλά μπορώ να σας πω πολύ ειλικρινά ότι αυτό που θα με εξόργιζε ακόμα περισσότερο θα ήταν να κάνουμε κακούς Αγώνες στην Ελλάδα με τεράστιο κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο, την ώρα που ζητάμε θυσίες απΆ αυτόν. Τώρα οι Αγώνες είναι στα χέρια της ΔΕΜΑ. Ας τους δώσει εκεί που θέλει, ανάλογα με το ποιος θα δώσει το μεγαλύτερο τίμημα, ανάλογα με το ποιον πιάνουν κορόιδο για να κάνει τέτοιου είδους Αγώνες για την πάρτη τους".
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home