Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

ΝΔ: Απαιτείται σχεδιασμός με συνέχεια, συνέπεια και στρατηγικό βάθος για τα νησιά του Β. Αιγαίου


Στο πλαίσιο των συστηματικών επαφών με τους φορείς των Τουριστικών περιοχών της χώρας, η τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου,  κα Όλγα Κεφαλογιάννη, επισκέφτηκε τη Λέσβο. Μαζί με τον αναπληρωτή τομεάρχη Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λέσβου, κ. Σπύρο Γαληνό, συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθ. Γιακαλή, το δήμαρχο Λέσβου κ. Δ. Βουνάτσο και εκπροσώπους των παραγωγικών και τουριστικών φορέων της Μυτιλήνης.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, η κα. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο κ. Σπύρος Γαληνός έκαναν, από κοινού, την ακόλουθη δήλωση:

"Η αποσπασματική και χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου, δυσχεραίνει την επίλυσή τους. Η συνταγματική επιταγή της νησιωτικότητας δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κυρίως λόγω της γειτνίασης με την Τουρκία.

Για να εξισορροπηθούν οι ανταγωνιστικές πιέσεις που ασκεί στα ελληνικά νησιά η γειτονική Τουρκία, απαιτείται σχεδιασμός με συνέχεια, συνέπεια και στρατηγικό βάθος. Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα, όπως επενδύσεις σε υποδομές, φθηνές τιμολογιακές πολιτικές στις μαρίνες, χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, διαμόρφωση και ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας των νησιών σε διεθνές ακροατήριο (destination branding).

Ειδικότερα, ο τουρισμός για τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την ατμομηχανή για την ανάπτυξή τους.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουμε άμεσα μία σύγχρονη, σταθερή και μακροχρόνια τουριστική πολιτική, με ξεκάθαρη στρατηγική στόχευση για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Μία πολιτική που θα απαντάει στις σύγχρονες προκλήσεις των ανταγωνιστών μας. Η κυβέρνηση, όμως, αντί να πράξει το αυτονόητο, συνεχίζει να αδιαφορεί επιδεικτικά για τον ελληνικό τουρισμό, υποβαθμίζοντας όλες τις τουριστικές πολιτικές. Τα αποτελέσματα αυτής της ακατανόητης τακτικής είναι πλέον ορατά. Δυστυχώς, το `κάθε πέρυσι και καλύτερα` από φόβος, έγινε πραγματικότητα"
.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home