Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Τουρισμός: Άνοδος στις αφίξεις, μείωση στα έσοδα

 
 Σε θετικό πρόσημο κινούνται οι αφίξεις για τον ελληνικό τουρισμό στο εννεάμηνο του 2010 (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος), γεγονός που καταδεικνύει την αντοχή του τουριστικού προϊόντος σε μια πράγματι πολύ δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα.

Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, οι αφίξεις στο σύνολο της χώρας σημειώνουν άνοδο 1,2% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι διανυκτερεύσεις 2%. Τα χαμόγελα αισιοδοξίας που γεννούν οι αυξημένες αφίξεις και διανυκτερεύσεις μετριάζονται από την σημαντική υστέρηση των εσόδων κατά 7,8% που καταγράφεται στο εξεταζόμενο διάστημα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, αναμένονται οι δράσεις της παρούσας πολιτικής ηγεσίας για τη νέα τουριστική περίοδο (2011). Χθες άλλωστε ο υπουργός έδωσε το στίγμα στο οποίο θα κινηθεί η Ελλάδα διαφημιστικά τη νέα περίοδο, στην οποία το διαδίκτυο και τα εργαλεία του θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο.

Οι πρώτες πάντως εκτιμήσεις για το 2011 κάνουν λόγο για άνοδο αφίξεων πάνω από 10% και 20% στις διανυκτερεύσεις. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, όπως αναφέρεται, είναι πολύ πρόωρο να ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home