Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Ο νέος ρόλος του ΕΟΤ

 http://www.lesvos-villa.gr/images/eot.jpg



Η πρωτοφανής οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας αλλά και τη διεθνή κοινότητα καθιστά περισσότερο από ποτέ ορατές και επιβεβλημένες τις δομικές διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται. Η παρούσα κατάσταση έπληξε σε μεγάλο βαθμό και την τουριστική μας δραστηριότητα.

Με τα σημερινά δεδομένα στο χώρο του τουρισμού, η χάραξη της νέας τουριστικής πολιτικής που προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι αναγκαία και χρήζει άμεσης εφαρμογής. Η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας portfolio και ο επανακαθορισμός του τουριστικού προϊόντος στα πρότυπα της “πράσινης” ανάπτυξης αποτελούν τη διέξοδο για την υγιή επάνοδο από την κρίση.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο ΕΟΤ αποτελεί το σημαντικότερο φορέα εφαρμογής και υλοποίησης της νέας αυτής τουριστικής πολιτικής, με στόχο την ουσιαστική και στοχευμένη προβολή της χώρας στο εξωτερικό για την προσέλκυση τουριστών υψηλού βιοτικού επιπέδου. Βασική προϋπόθεση, όμως, επίτευξης του στόχου αυτού είναι ο ΕΟΤ να μεταμορφωθεί από μέρος του προβλήματος σε δίαυλο επίλυσής του. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάστηκαν σοβαρά κρούσματα άσκοπων υπερβολικών δαπανών, χωρίς στόχευση.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η εξυγίανση του ΕΟΤ και οι δομικές παρεμβάσεις στην αρχιτεκτονική του αποτέλεσαν μονόδρομο. Ετσι, η προσπάθεια αυτή έγινε η αφετηρία του έργου μας και του οράματος για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος χωρίς κατάλληλο όχημα δεν θα απογειωθεί ποτέ. Στα πλαίσια αυτά μέχρι σήμερα έχουμε επιτύχει:

-Τη μείωση των δαπανών και το δημοσιονομικό όφελος από τις έως τώρα δράσεις μας, που αγγίζει το 30% σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2009. Τη μείωση στο 33% του προϋπολογισμού του 2010 για τα γραφεία του εξωτερικού, τη μείωση των μισθωμάτων κατά 30% περίπου, όπως και των προμηθειών κατά 20%.

-Την ανάρτηση, για πρώτη φορά, όλων των πρόχειρων διαγωνισμών στο δικτυακό τόπο του ΕΟΤ, με άμεσο αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση του κόστους προμήθειας αναλώσιμων του Οργανισμού, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και σε ποσοστό 70%.

-Τη μείωση κατά 75% του προϋπολογισμού για χορηγίες, όπως και του κόστους κατασκευής περιπτέρων ΕΟΤ στις διεθνείς εκθέσεις τουλάχιστον κατά 22%.

Ταυτόχρονα, δε, οι άμεσες δράσεις μας έχουν και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Δράσεις που φέρνουν τον ΕΟΤ πάλι στο προσκήνιο των εξελίξεων στο χώρο του τουρισμού. Στους λίγους αυτούς μήνες και με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, προχωρήσαμε στην άμεση αναδιάταξη της διαδικτυακής παρουσάις του ΕΟΤ, με στόχο το σχεδιασμό μιας πλήρους, σύγχρονης διαδικτυακής πύλης για τη χώρα που θα χρησιμοποιεί όλα τα νέα μέσα όπως τα social media. Παρ’ όλες τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, υλοποιούμε το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» με απόλυτη διαφάνεια.

Συμμετείχαμε σε μια σειρά από σημαντικές εκθέσεις του εξωτερικού, όπου για πρώτη φορά η ελληνική αντιπροσωπεία συνεργάστηκε δημιουργικά με παράγοντες του τουρισμού και με tour operators της εκάστοτε χώρας. Υλοποιήσαμε χωρίς καμία επιβάρυνση, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το πρωτοσέλιδο της νέας επικοινωνιακής μας προσέγγισης YOUINGREECE, που αποτελεί μια καταγραφή και διαδικτυακή αναμετάδοση των προσωπικών εμπειριών των επισκεπτών μας.

Ο ΕΟΤ με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού το προσεχές διάστημα πρόκειται να υλοποιήσει έργα που θα χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ. Εργα που στόχο έχουμε να φθάσουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν στη δημιουργία τουριστικών καταφυγίων, την ανάδειξη ορειβατικών διαδρομών, οικοτουριστικών διαδρομών, πολιτιστικών κέντρων.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home