Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Χανιά: Πανικός σε πισίνες ξενοδοχείων - Κινδύνευσαν να πνιγούν 2 ανήλικα παιδιά!

 
Δύο ανήλικα παιδιά που βρίσκονταν με τους γονείς τους για διακοπές, λίγο έλειψε να πνιγούν, σε πισίνες ξενοδοχείων του βόρειου οδικού άξονα των Χανίων...

Στην πτώτη περίπτωση, ένα παιδί δύο ετών, διέφυγε της προσοχής των γονιών του και έπεσε στο νερό χωρίς σωσίβιο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στον πυθμένα. Ευτυχώς το περιστατικό έγινε άμεσα αντιληπτό και το παιδί ανασύρθηκε. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από πλήρωμα του ΕΚΑΒ που είχε κληθεί στο σημείο και δεν χρειάστηκε η μεταφορά του σε νοσοκομείο...

Με διαφορά λίγων ωρών ένα ακόμα παιδί, ηλικίας 7 ετών έπεσε σε πισίνα όταν άρχισε να εκδηλώνει σπασμούς, πιθανόν λόγω επιληπτικής κρίσης. Και σε αυτή την περίπτωση το περιστατικό έγινε άμεσα αντιληπτό και αντιμετωπίστηκε.

Όπως δήλωσε σήμερα ο γιατρός του Τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ Στέλιος Λαμπακης "και τα δύο παιδιά είναι καλά στην υγεία τους όμως μας δίνεται η ευκαιρία να θυμίσουμε ότι η προσοχή των γονέων προς τα παιδιά πρέπει να είναι αδιάκοπη".

Όπως τόνισε ο ίδιος, "τα παιδιά όταν έρχονται σε επαφή με το υγρό στοιχείο, ανεξαρτήτως αν είναι θάλασσα η πισίνα, αν τα νερά είναι ρηχά η βαθιά, ακόμα κι αν μιλάμε για μια λεκάνη με νερό στο σπίτι, θα πρέπει να είμαστε πολύ κοντά τους. Να μην τα χάνουμε από τα μάτια μας ούτε δευτερόλεπτο γιατί δεν ξέρουμε πότε θα κάνουν κάτι παράτολμο".

Στις ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτουν πισίνες είναι απαραίτητη η παρουσία πιστοποιημένου ναυαγοσώστη.

Εν τω μεταξύ για δεύτερη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει και φέτος σταθμός του ΕΚΑΒ στα Χανιά που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του βόρειου οδικού άξονα του νομού. Βάση του σταθμού θα είναι ο χώρος έξω από το δημαρχείο του Πλατανιά, όπου από πέρυσι τοποθετήθηκε προκατασκευασμένο λυόμενο κτίριο. Το σταθμό μέχρι και το τέλος Αυγούστου θα επανδρώσουν 6 διασώστες που αναμένονται το πρωί της Τετάρτης (21-07-2010).

Η λειτουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στο βόρειο οδικό άξονα των Χανίων και κυρίως στο τουριστικό κομμάτι του νομού είχε κριθεί από όλους ως απαραίτητη.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home