Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Οι Ελβετοί τουρίστες προτιμούν την Ελλάδα παρά την κρίση


Πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο "Διακοπές στην Ελλάδα; Το καλό σχέδιο του καλοκαιριού” και υπότιτλο "Οι Ελβετοί τουριστικοί πράκτορες δηλώνουν ομόφωνα ότι η Ελλάδα θα είναι φθηνή φέτος", όπως δημοσιεύει η "Tribune de Geneve" , που συνοδεύεται από ολοσέλιδη ανάλυση της οικονομικής αρχισυντάκτριας Elisabeth Eckert. Το ίδιο άρθρο αναδημοσιεύεται και στην εφημερίδα της Λωζάνης "24 heures", αναφέρει η "Καθημερινή".

Το άρθρο ξεκινά με το νέο σλόγκαν του Υπουργείου Τουρισμού "καλημέρα", που αποσκοπεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης και των δυσμενών προοπτικών για τον τουριστικό κλάδο, που αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ της χώρας και απασχολεί ένα εκατ. εργαζομένους. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ο αριθμός των τουριστών, που αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος, θα είναι κατά 8% χαμηλότερος από το 2009, που ήταν μία ολέθρια χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.

Η εικόνα, όμως, για τους Ελβετούς επισκέπτες είναι διαφορετική, όπως επιβεβαιώνουν στην εφημερίδα εκπρόσωποι μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων στην Ελβετία. Ο εκπρόσωπος του γραφείου Kuoni δηλώνει ότι η ζήτηση για την Ελλάδα δεν έχει πέσει καθόλου. Ο εκπρόσωπος του Hotelplan δηλώνει ότι οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 15%, με τη βοήθεια και ενός υπερτιμημένου ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ.

Στο άρθρο περιλαμβάνονται δηλώσεις της Ελληνίδας υφυπουργού Τουρισμού κας Aντζελας Γκερέκου ότι η Ελλάδα πρέπει να ξαναγοητεύσει τους τουρίστες και η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου της κατάργησης των τελών προσγείωσης αεροσκαφών σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, πλην του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" στην Αθήνα.

Πάντως, τα ελβετικά ταξιδιωτικά γραφεία ετοιμάζουν εναλλακτικά σχέδια σε περίπτωση απεργιών στην Ελλάδα, με την οργάνωση ειδικών πτήσεων για τον επαναπατρισμό των Ελβετών και την αλλαγή δρομολογίων και προορισμών.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home