Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Αναμένεται σημαντική αύξηση αφίξεων Ισραηλινών στην Ελλάδα

Προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξη και διαφοροποίηση του τουριστικού μοντέλου του Ισραήλ, πέραν από το καθιερωμένο "προσκυνηματικό τουρισμό" που φέρνει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες στους Aγιους Τόπους κάθε χρόνο, ανέλυσε υψηλόβαθμος αξιωματούχους του Υπουργείου Τουρισμού της χώρας, στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Ο κ. Γεχούδα Σεν δήλωσε ότι το ισραηλινό υπουργείο τουρισμού προωθεί δυναμικά πλέον τη συνεργασία με ξένους τουριστικούς πράκτορες και μεγάλα γραφεία ταξιδιών, με το κύριο στόχο να έρχονται περισσότεροι επισκέπτες στο Ισραήλ. Η ανάδειξη των θέρετρων του Ισραήλ "των 4 θαλασσών" - Μεσόγειος, Ερυθρά Θάλασσα, Νεκρά Θάλασσα και Γαλιλαία - του Τελ-Αβίβ ως όλο και πιο δημοφιλής προορισμός τύπου city break, και ο σημαντικός τομέας του συνεδριακού τουρισμού είναι οι μερικοί από τους άξονες της νέα τουριστικής πολιτικής της χώρας που ο κ. Σεν περιέγραψε αργότερα σε ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για επιχειρηματίες του κλάδου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, κατά το 2008 πάνω από 22.000 Έλληνες επισκέφτηκαν το Ισραήλ, ενώ ο αριθμός έπεσε στις 16.000 το 2009 σε μια ομολογουμένως κακή χρονιά για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, αν και ο αριθμός κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010 είναι ενθαρρυντικός, πάνω από 5.200 επισκέπτες, μιας και το Πάσχα γιορτάστηκε το Μάρτιο φέτος. Επί 10 πολλαπλασιάζουν τον αριθμό αυτό οι Ισραηλινοί για να εκμαιεύσουν τον αριθμό αφίξεων Ισραηλινών στην Ελλάδα, δηλαδή κυμαίνεται σε επίπεδο άνω των 200.000 επισκεπτών σε ετήσια βάση.

Βέβαια, ο κ. Σεν, ο οποίος είναι διευθυντής της διεύθυνσης κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης στο υπουργείο τουρισμού του Ισραήλ, υπενθύμισε κάτι που γνωρίζουν, δυστυχώς, πολύ καλά οι τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, το γεγονός ότι οι τιμές στην Ελλάδα της "ευρωζώνης" εκτοξεύτηκαν τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί να προτιμήσουν Μεσογειακούς προορισμούς εκτός ευρωζώνης, κυρίως τη γειτονική Τουρκία.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι αναμένεται σημαντική αύξηση αφίξεων Ισραηλινών στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον απόηχο της επιδείνωσης των πολιτικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, καθώς υπάρχει επίσης η αίσθηση ότι η Ελλάδα αποτελεί το πιο κοντινό Δυτικοευρωπαϊκό κράτος στην Μέση Ανατολή.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home