Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Πλήγμα στις ξενοδοχειακές κρατήσεις από το εξωτερικό, μετά τα γεγονότα της Τετάρτης

Πλήθος ακυρώσεων μεμονωμένων κρατήσεων, οργανωμένων ταξιδίων συνεδρίων και εκδηλώσεων από το εξωτερικό καταγράφηκε στα ξενοδοχεία της Αθήνας, ως αποτέλεσμα των τραγικών γεγονότων της 5ης Μαΐου.

Ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Δικτύου Congress Rental Network (CRN) και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) κ. Π. Ποδηματάς αναφέρει ότι ακυρώθηκαν έως 20 εκδηλώσεις και συνέδρια από το εξωτερικό που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σε ξενοδοχεία της Αττικής το προσεχές δεκαπενθήμερο. Η ζημία δεν μπορεί να μετρηθεί επακριβώς, καθώς για αρκετές εκδηλώσεις και συνέδρια αποσύρθηκε από τους οργανωτές το αρχικό ενδιαφέρον. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής-Αθηνών κ. Γ. Ρέτσος διαπιστώνει κύμα ακυρώσεων μεμονωμένων κρατήσεων και οργανωμένων ταξιδίων στα ξενοδοχεία της Αττικής.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloοmberg, οι διαδηλώσεις και οι ταραχές στην Αθήνα απειλούν να υπονομεύσουν τον τουρισμό, έναν από τους λίγους τομείς που γνωρίζουν ανάπτυξη στην Ελλάδα (16% του ΑΕΠ) και που αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα για εξομάλυνση του οδυνηρού προγράμματος λιτότητας.

Όπως αναφέρει στην "Καθημερινή", ο Ian Gamse, διευθυντής του Otus & Co στο Λονδίνο που συμβουλεύει τα ξενοδοχεία Marriott International και Hiltoπαγκοσμίως, δήλωσε στο πρακτορείο ότι «οι άνθρωποι θα το ξανασκεφθούν για να επισκεφθούν την Ελλάδα». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "όσοι έχουν κάνει κρατήσεις θα αρχίσουν να καλούν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία. Αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα". Ο Drew Patterson, διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού πρακτορείου Jetsetter στη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο πρακτορείο ότι η αρνητική δημοσιότητα ενδέχεται να αποτελέσει αποτρεπτικό στοιχείο για τους ταξιδιώτες, που ανησυχούν για την ασφάλειά τους.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home