Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

ΕΞΑ-Α: Εκκληση στα ΜΜΕ να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της εικόνας της ζωής στην Αθήνα

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής κατ` αρχήν καταδικάζει -με οργή και θλίψη- την αποτρόπαια πράξη των ατόμων εκείνων που έκοψαν το νήμα της ζωής τριών (τεσσάρων στην πραγματικότητα) συνανθρώπων μας και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στις οικογένειες των αθώων θυμάτων.

Επίσης εκφράζει την απογοήτευσή της που κατΆεπανάληψη οι όποιες ειρηνικές πορείες και οι διαμαρτυρίες Aθηναίων πολιτών, καταλήγουν σε βανδαλισμούς και πράξεις ωμής βίας – κάτι που δεν ταιριάζει ούτε στον πολιτισμό μας, ούτε και στις προσπάθειες όλων μας για επιβίωση και ανάπτυξη.

"Στον πολιτισμό μας δεν ταιριάζει επίσης να `χρησιμοποιούμε` ή να καταστρέφουμε τα ιερά σύμβολα της πόλης και της χώρας, τα οποία οφείλουμε όλοι, να περιφρουρούμε και να σεβόμαστε. Οι μέρες είναι ιδιαίτερα επώδυνες για όλους και κάτω από το βάρος της απώλειας ανθρώπων δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τον απολογισμό των ζημιών και την ανάλυση του αδιέξοδου στο οποίο έχει βρεθεί η Αθήνα ως προορισμός.

Ωστόσο, επειδή δεχόμαστε τηλεφωνήματα απΆόλα τα ΜΜΕ και ερωτήσεις σχετικές με τις απώλειες κρατήσεων και τις συνέπειες για τον προορισμό, οφείλουμε, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου 24ώρου που ακολούθησε τα τραγικά επεισόδια, συγκεντρώσαμε ως Ένωση 5.800 περίπου ακυρωμένες νύχτες από ξενοδοχεία, των οποίων ο αριθμός δεν ξεπερνά το 10% του συνόλου των μονάδων της Αττικής. Μόνο με το στοιχείο αυτό και εάν η κατάσταση συνεχιστεί, κινδυνεύουμε κάθε βδομάδα που περνά να χάνουμε πάνω από 1% των συνολικών διανυκτερεύσεων που είχε η Αττική για το 2009! Χρέος όλων μας είναι, με δεδομένη την άσχημη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, να προστατεύσουμε τον τουρισμό μας, το μοναδικό ίσως αναπτυξιακό βραχίονα που μπορεί να ανταμείψει τις θυσίες στις οποίες όλοι καλούμαστε να υποβληθούμε.

Τέλος, καλούμε όλους να προσπαθήσουν να αντεπεξέλθουν με ψυχραιμία στην επικρατούσα κατάσταση και παρακαλούμε θερμά τα τηλεοπτικά κυρίως ΜΜΕ να σταματήσουν να αναμεταδίδουν τις ίδιες και τις ίδιες εικόνες καταστροφής και βίας στην πόλη μας και να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της εικόνας της ζωής στην Αθήνα. Δεν αναφερόμαστε στην ανάγκη ενημέρωσης και ζωντανής κάλυψης των όποιων γεγονότων, αλλά στη συνεχή επανάληψη των στιγμών εκείνων για τις οποίες όλοι ενημερωθήκαμε. Η επανάληψή τους κάνει πλέον ουσιαστική ζημιά και στο ηθικό όλων μας, αλλά και στην εικόνα του προορισμού διεθνώς...".
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home