Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Η Japan Airlines προτιμά την American από τη Delta


Η Japan Airlines απέρριψε τη συνεργασία της με τη Delta Air Lines. Η προβληματική λόγω υπέρογκων χρεών JAL προτίμησε να διατηρήσει τη συμμαχία της με την American Airlines, με την οποία ανακοίνωσε ότι θα συσφίξει τη συνεργασία της. Παράλληλα, οι δύο εταιρείες ζήτησαν από κοινού από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας να τους δοθεί ανταγωνιστικό άσυλο σε υπερειρηνικές διαδρομές.

Σύμφωνα με το Associated Press, με την απόφαση αυτή από την JAL μπαίνει τέλος σε έντονες διαμάχες για τον εθνικό αερομεταφορέα της Ιαπωνίας, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει περάσει σε διαδικασία αναδιάρθρωσης σε καθεστώς προστασίας από πτώχευση, αλλά ταυτόχρονα δίνει πρόσβαση στην American Airlines σε προσοδοφόρες ασιατικές πτήσεις.

Η Delta και οι συνεργάτες της προσέφεραν στην JAL το ποσό του 1 δισ. δολ. για να αποχωρήσει από τη διεθνή αεροπορική συμμαχία Oneworld, αλλά η American ανέφερε ότι θα διαθέσει 1,4 δισ. δολ., εάν η JAL αποφασίσει να μείνει.

Ο πρόεδρος της JAL Masaru Onishi ανέφερε ότι η διοίκηση της εταιρείας πιστεύει ακράδαντα πως η συνεργασία της εταιρείας με την American θα μπορέσει να δώσει τη στήριξη που χρειάζεται η JAL για να αναζωογονηθεί. Σημειώνεται ότι η συμμαχία Οneworld περιλαμβάνει τις εταιρείες American, British Airways, Qantas Airways και Cathay Pacific Airways. Τα μέλη της SkyTeam είναι οι Delta, Air France KLM, Aeroflot και AeroMexico.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home