Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

«Ποντάρουν» στις αγορές των Βαλκανίων

 

Οι τουριστικοί παράγοντες της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, αλλά και της Θράκης, στοχεύουν στις αγορές των Βαλκανίων, για την αύξηση των εσόδων και της κίνησης τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν (Μάιος -Οκτώβριος), καθώς οι συγκεκριμένες αγορές «διοχετεύουν» με επισκέπτες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, δίνοντας «ζωή» σε χιλιάδες επιχειρήσεις και οικογένειες, που κυριολεκτικά ζουν από τον τουρισμό.

Όπως υπογράμμισαν, οι αρμόδιοι τουριστικοί παράγοντες, η δοκιμασμένη και ταυτόχρονα πετυχημένη «συνταγή» των Βαλκανίων, εκτιμάται πως και το 2011 θα δώσει θετικά αποτελέσματα στον τουρισμό.

Οι φορείς ετοιμάζουν τις... βαλίτσες τους, όχι για ταξίδια αναψυχής, αλλά για διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, που θα πραγματοποιηθούν, εντός του Φεβρουαρίου, σε βαλκανικές πρωτεύουσες, όπως η Σόφια και το Βελιγράδι, με στόχο τη σύναψη συμφωνιών και την αύξηση των επισκεπτών από τα Βαλκάνια στη Βόρεια Ελλάδα.

Φέτος, οι τουριστικοί παράγοντες πρέπει να αντιμετωπίσουν και ένα άλλο ζήτημα, το οποίο, αν μη τι άλλο, αναδεικνύεται περισσότερο και αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης: μεγάλο ποσοστό των πολιτών των γειτονικών χωρών διαγράφει από το σχεδιασμό του τις διακοπές, σε μια προσπάθεια να περικόψει δαπάνες.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home