Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Ταξίδι στα Κύθηρα, Ερευνώντας το παρελθόν ενός μεσογειακού νησιού

 Ταξίδι στα Κύθηρα
 
Η Βρετανική Σχολή Αθηνών, στο πλαίσιο του Ετήσιου Απολογισμού του επιστημονικού έργου της στην Ελλάδα, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ανοιχτή εκδήλωση την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ομιλήτρια θα είναι η Καθηγήτρια Catherine Morgan, Διευθύντρια της Βρετανικής Σχολής, η οποία θα παρουσιάσει το αρχαιολογικό έργο και τις δραστηριότητες της Σχολής κατά το 2010. Θα ακολουθήσει ομιλία, στην ελληνική γλώσσα, από τη Διευθύντρια του Εργαστηρίου Fitch της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, Δρ. Ευαγγελία Κυριατζή, με τίτλο «Ταξίδι στα Κύθηρα: ερευνώντας το παρελθόν ενός μεσογειακού νησιού, 1998 -2010».

Η Βρετανική Σχολή Αθηνών είναι Ανώτατο Ερευνητικό Ίδρυμα και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Βρετανικής Ακαδημίας. Έχει στόχο την επιστημονική μελέτη όλων των όψεων του Ελληνικού πολιτισμού, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Οι σημαντικότερες ερευνητικές δραστηριότητες της Σχολής στον ελλαδικό χώρο αφορούν στους κλάδους της αρχαιολογίας, της ιστορίας της τέχνης, της αρχαίας έως και σύγχρονης ιστορίας, της γλωσσολογίας, της φιλολογίας, της θρησκείας, της φιλοσοφίας, της εθνολογίας και της ανθρωπολογίας. Σημαντική είναι η συμβολή της σε εφαρμογές των θετικών επιστημών στην αρχαιολογία, μέσω του Εργαστηρίου Fitch.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home