Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Ιδρυση περιφερειακών γραφείων του ΞΕΕ σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς


Το πρώτο βήμα αποκέντρωσής του πραγματοποιεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, ιδρύοντας το κύριο περιφερειακό γραφείο του στο Ηράκλειο της  Κρήτης. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση προέβη ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Ηράκλειο, επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσει και η ίδρυση άλλων περιφερειακών γραφείων του ΞΕΕ σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Ο κ. Τσακίρης τόνισε ότι η εξωστρέφεια του επιμελητηρίου αποτελεί μονόδρομο προκειμένου, να υπάρχει άμεση επαφή με τα χιλιάδες μέλη του. Όπως συμπλήρωσε, χρειάζεται μια μεγάλη συμμαχία, του πολιτικού προσωπικού, της δημόσιας διοίκησης, των επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και όλων όσοι επηρεάζουν το χώρο, προκειμένου ο τουρισμός να αποτελέσει ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

"Ως πρώτο βήμα για την ενεργοποίηση αυτής της κοινωνικής συμμαχίας, το ΞΕΕ προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου sub-brand για τον ελληνικό τουρισμό, του `ελληνικού πρωινού`, με το οποίο φιλοδοξούμε να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν μας και συγχρόνως να το διασυνδέσουμε με τις τοπικές κοινωνίες και τον πρωτογενή τομέα", συμπληρώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Σημειώνεται ότι το "ελληνικό πρωινό" αποτελεί πρωτοβουλία του ΞΕΕ, που είχε ζυμωθεί εδώ και καιρό, αποκτώντας πλέον περιεχόμενο, εικόνα και συγκεκριμένη στρατηγική. Πρόκειται για πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση, με στόχο κατά πρώτο λόγο να αναδείξει το μοναδικό πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς και κατά δεύτερο λόγο, εφόσον αγκαλιαστεί από τα μέλη, να αποτελέσει κύριο στοιχείο της ταυτότητας του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος και κατΆεπέκταση εργαλείο προώθησης του ελληνικού τουρισμού.

Ασφαλιστικό και περικοπή διαφημιστικών κονδυλίων τα μεγάλα προβλήματα Την ίδια ώρα που ο ξενοδοχειακός κλάδος στοιχίζει τις δυνάμεις του για την προσέλκυση τουριστών στη χώρα, ορισμένα υπουργεία δεν είναι συντεταγμένα στην κοινή προσπάθεια μπροστά σε σημαντικά προβλήματά του χώρου, όπως το ασφαλιστικό με αιχμή του δόρατος τον ΟΑΕΕ, την προβολή και την εικόνα του ελληνικού τουρισμού στα διεθνή media και τη συνεχιζόμενη αποχή των τραπεζών από την χρηματοδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων. Ήδη 1.485 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων απειλούνται με ποινική δίωξη. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών της περιφέρειας έχουν ήδη ασκήσει διώξεις σε δεκάδες μικροξενοδόχους για τη μη καταβολή εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, παρά τις δεσμεύσεις προς το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργου Κουτρουμάνη. Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2010 ο κ. Κουτρουμάνης, σε συνάντησή του με τη διοίκηση του ΞΕΕ, αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος της ίσης μεταχείρισης των ξενοδόχων δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων με τους ιδιοκτήτες μονάδων αντίστοιχης δυναμικότητας ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων που εξαιρούνται από την ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε. και μάλιστα είχε υποσχεθεί την κατάθεση σχετικής νομοθετικής διάταξης που θα επέλυε το πρόβλημα. Ειδικότερα στην Κρήτη υπάρχουν 159 ξενοδοχειακές μονάδες με μέση δυναμικότητα 7 δωμάτια, που κινδυνεύουν εξ αυτού του λόγου να βάλουν λουκέτο. Ταυτόχρονα ο κ. Τσακίρης αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την περικοπή των κονδυλίων του ΕΟΤ για τουριστική προβολή. Το συγκεκριμένο γεγονός επαναφέρει στο προσκήνιο τον εφιάλτη της αρνητικής προβολής της χώρας από τα διεθνή δίκτυα, καθόσον όπως υποστηρίζει, "για μια ακόμη φορά θα εμφανιστούμε αφερέγγυοι απέναντι στα διεθνή ΜΜΕ, μη αποπληρώνοντας τα υπόλοιπα των 45 εκατ. ευρώ από τα 125 εκατ. ευρώ που είχαμε συσσωρεύσει ως οφειλές από την περίοδο 2007 και εντεύθεν".

Τέλος, ο πρόεδρος του ΞΕΕ καυτηρίασε την ολιγωρία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, αναφορικά με τη νέα καθυστέρηση στο διεθνή διαγωνισμό για το αεροδρόμιο Καστελίου.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home