Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Το υπουργείο Οικονομικών απέρριψε αίτημα του ΕΟΤ για πιστώσεις 50 εκατ. ευρώ


Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος έλλειψης κονδυλίων για τη χρηματοδότηση δράσεων προβολής του ελληνικού τουρισμού από τον ΕΟΤ κατά τη φετινή σεζόν στις  ξένες αγορές. Επιπλέον, είναι αδύνατη πλέον η αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους που υφίσταται από δράσεις διαφήμισης και προβολής, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί σε παρελθόντα έτη του 2010.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα του ΕΟΤ για τη χορήγηση πιστώσεων ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται στην εφημερίδα "Καθημερινή", ακόμη και σήμερα υφίστανται παλαιά χρέη ύψους 45 εκατ. ευρώ, κυρίως προς κατασκευαστικές εταιρείες περιπτέρων σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις αλλά και προς ελληνικά ΜΜΕ. Επίσης, μικρό ποσοστό αφορά οφειλές προς μικρά ΜΜΕ του εξωτερικού, αφού στα μεγάλα τα χρέη έχουν αποπληρωθεί κανονικά. Ο ΕΟΤ είχε υπολογίσει ότι κατά τη διαδικασία αποπληρωμής θα πετύχαινε, κατόπιν διαπραγματεύσεων και ζητώντας εκπτώσεις, τη μείωση του συνολικού χρέους κατά 5 εκατ. ευρώ ώστε να δώσει 40 εκατ. ευρώ. Με τα 50 εκατ. ευρώ που είχε προϋπολογίσει να διασφαλίσει από το υπουργείο Οικονομικών θα αποπλήρωνε τα παλαιά χρέη και θα διέθετε για τη φετινή σεζόν το ποσό των 10 εκατ. ευρώ για δράσεις διαφήμισης και προβολής του ελληνικού τουρισμού. Μετά την εξέλιξη της απόρριψης του αιτήματος από το υπουργείο Οικονομικών, δεν μπορεί να γίνει τίποτε από τα δύο. Το ποσό των 10 εκατ. που είχε προϋπολογίσει θα ήταν το μικρότερο που έχει δοθεί ποτέ για την προβολή του ελληνικού τουρισμού και υποπολλαπλάσιο των κονδυλίων που διαθέτουν όλοι οι ανταγωνιστικοί προορισμοί της Ελλάδας στις ξένες αγορές.

Κατάργηση παραρτημάτων 9 γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος υπέγραψε ακόμη την απόφαση για την κατάργηση των παραρτημάτων εννέα γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ. Πρόκειται για τα γραφεία στον Καναδά με έδρα το Τορόντο, στη Δανία με έδρα την Κοπεγχάγη, στη Φινλανδία με έδρα το Ελσίνκι, στην Ελβετία με έδρα τη Ζυρίχη, στο Βερολίνο, στο Μόναχο, στο Αμβούργο, στη Ρώμη και στη Σαγκάη. Παράλληλα, έχει αποφασιστεί η μεταφορά της έδρας των γραφείων όπου στεγάζονται σήμερα οι υπηρεσίες γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ στην Κύπρο, στην Τσεχία, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και στη Νέα Υόρκη στα γραφεία Τύπου ή στις ελληνικές πρεσβείες.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home