Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Έτοιμο να «σπάσει» το λιμάνι της Ιεράπετρας


Σε κακή κατάσταση η εξωτερική θωράκιση του 
Έγγραφο με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος και θέμα την «εξωτερική προστασία του αλιευτικού λιμένα» απέστειλε ο Δδήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης προς τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο, τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Παν. Ρήγα, τον περιφερειάρχη  Στ. Αρναουτάκη, το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Αθ. Καρούντζο, τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Ν. Καστρινάκη, το Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου, κοινοποιώντας το και στο βουλευτή Λασιθίου κ. Μιχ. Καρχιμάκη.

Αφορμή στάθηκε η ανησυχία για τη μετατόπιση των τσιμεντένιων μπλόκων στην εξωτερική θωράκιση του λιμανιού, η οποία προκλήθηκε από την πρόσφατη θαλασσοταραχή.

«Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, διότι η πρόσφατη θαλασσοταραχή προξένησε επιπλέον ζημιές στο λιμάνι, τα τετράποδα και οι φυσικοί ογκόλιθοι έχουν ολισθήσει σε ένα μεγάλο βαθμό και χρειάζεται άμεση συμπλήρωση της υπάρχουσας προστασίας του λιμανιού. Αν αυτό δε γίνει, υπάρχει ο κίνδυνος σε ανάλογα καιρικά φαινόμενα να σπάσει το λιμάνι της Ιεράπετρας και τότε θα χρειαστούν πολλά εκατομμύρια ευρώ για να αποκατασταθεί μια τέτοια υποδομή» είπε ο κ. Αναστασάκης.

«Για το λόγο αυτό έστειλα κατεπείγον έγγραφο προς τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης του νησιού αιτούμενος μια κατ' ελάχιστον πίστωση 600.000 €, προκειμένου να ενισχυθεί το λιμάνι. Η σημερινή κατάσταση του λιμανιού έχει ως αποτέλεσμα την παροχή μειωμένης ασφάλειας στα αλιευτικά σκάφη της περιοχής και οι αλιείς είναι ανήσυχοι γιατί οι περιουσίες τους κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο κ. Δήμαρχος,
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home