Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Πεκίνου

 
 
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει, είναι να αποκατασταθεί Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΚΙΝΟΥ» ήταν το ΚΟΙΝο αίτημα ΟΛΩΝ όσων έχουν στοιχειώδη επαφή με τις ελληνοκινεζικές σχέσεις. Ηταν κάτι που τόνισε ιδιαίτερα και ο Κινέζος Πρωθυπουργός κ.Wen Jiabao στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα. Ηταν και το πρώτο που μας είπε στο δείπνο στην πρεσβευτική κατοικία ο πρέσβης μας κ.Θεόδωρος Γεωργακέλος. Για να δούμε αν θα γίνει πράξη σύντομα... Οπως διαβάσαμε την επομένη σε ανακοίνωση Τύπου του Γ.Τ.Ε. Πεκίνου, με θέμα το δείπνο ο κ. Πρέσβυς αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της επίσκεψης για την τόνωση της συνεργασίας στον τομέα των ΜΜΕ, υπογράμμισε ότι οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σε άριστο επίπεδο και ότι η συνεργασία στους τομείς της Οικονομίας, των επενδύσεων, του Πολιτισμού και του Τουρισμού ενισχύεται.

Στο δείπνο παρεκάθησαν μέλη της Παν – Κινεζικής Ένωσης Δημοσιογράφων (All – China Journalists’ Association), καθώς και τα στελέχη του Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Πεκίνο.

Αυτες τις ημέρες βρέθηκε στο Πεκίνο και ο γ.γ. του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ι.Δρυμούσης για την Διεθνή Εμπορική Εκθεση "China Overseas Investment Fair" που έγινε στο World Trade Center του Πεκίνου. Και εήγησε γιατί η οικονομική κριση της Ελλάδας μπορεί να μετατραπεί σε επενδυτική ευκαιρία για τις κινέζικες εταιρείες που σκοπεύουν να επενδύσουν εκτος Κίνας.

Αναφέρθηκε στις "δομικές μεταρρυθμίσεις" της χώρας μας που βρίσκονται σε εξέλιξη οτι αλλάζουμε και γινόμαστε πιο φιλικοί στους ξένους επενδυτές και δημιουργούμε ενα νέο ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον.

Τι πλεονεκτήματα προσφέρει η Ελλάδα στους κινέζους επενδυτές;
  • Την στρατηγική γεωγραφική της θέση. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η "πύλη εισόδου" των κινέζικων επιχειρήσεων και προϊόντων στην ΕΕ, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
  • Ως μέλος της ΕΕ η Ελλάδα, του σημαντικότερου εμπορικού ετααίρου της Κίνας, μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των σινο-ευρωπαϊκών εμπορικών σχέσεων.
  • Είναι μεταφορικός κόμβος. Το λιμανι του Πειραιά είναι εύκολα προσβάσιμο για τον τεράστιο εμπορικό κινεζικό στόλο, ενω το αεροδρόμιο της Αθήνας μπορεί να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κέντρο με τη δημιουργία απευθειας πτήσεων απο το Πεκίνο και απο ΑΛΛΕΣ κινεζικές πόλεις.
  • Τα κοινάχαρακτηριστικά Ελλήνων και Κινέζων Οπως είναι ο Πολιτισμός, η μακρόχρονη ιστορία, οι παραδόσεις, το εμπορικό πνεύμα και η ναυτιλία. Η υπογραφή πολλών εμπορικών συμφωνιών στην πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού κ.Jiabao το υπογραμμίζει και επιβεβαιώνει οτι μπορούν να αναπτυχθούν στενές εμπορικές σχέσεις και να ανοίξουν νεες επενδυτικές ευκαιρίες και δυνατότητες για όλους.
Τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, τα τρόφιμα και τα ποτά, τα έργα υποδομών κ.α. είναι τομείς επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Οπως τόνισε η ελληνική πλευρά η επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς εμπορικών συνεργασιών των δυο χωρών με στόχο να μετατραπεί η Ελλάδα σε εμπορικό κόμβο για τις κινέζικες επιχειρήσεις.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home