Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Ο ελληνικός τουρισμός έχει ανάγκη από νέο, αξιόπιστο σχέδιο μάρκετινγκ

 

Η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, σχολιάζοντας την κατάρτιση σχεδίου μάρκετινγκ για τον Τουρισμό, για την περίοδο 2010-2012, είπε:

"Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Κυβέρνηση αποφάσισε να καταρτίσει σχέδιο μάρκετινγκ για τον τουρισμό, για την περίοδο 2010-2012. Πρόσφατα ο ΕΟΤ προκήρυξε διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου, που θα συντάξει τη σχετική μελέτη εξειδίκευσης, με ανώτατο όριο κόστους το ποσό των 190.000 ευρώ.

Αναμφίβολα, ο ελληνικός τουρισμός έχει ανάγκη ένα νέο σχέδιο μάρκετινγκ, το οποίο να προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του, πιο στοχευμένα, σε μια πιο διευρυμένη αγορά. Εμείς, μάλιστα, ζητούσαμε την κατάρτισή του από την αρχή του χρόνου, ώστε να μετριαστούν οι συνέπειες της κρίσης, να συγκρατηθούν οι απώλειες των εσόδων και να κλείσει πιο θετικά η χρονιά για τον κόσμο του Τουρισμού.

Για να είναι αξιόπιστο κάθε σχέδιο μάρκετινγκ, πρέπει να προκύπτει από τα αποτελέσματα συγκεκριμένης στρατηγικής μελέτης. Μια τέτοια συνολική μελέτη για τον ελληνικό τουρισμό, κόστους 2 εκατ. ευρώ, υλοποιήθηκε επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι πρότινος, μάλιστα, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού διατεινόταν, ότι τα πορίσματα της μελέτης αυτής επαρκούν πλήρως για την ανάπτυξη νέου στρατηγικού σχεδίου.

Η ξαφνική αλλαγή πλεύσης γεννά τώρα ερωτηματικά. Η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα: - Για ποιο λόγο έπαψε να θεωρεί επαρκή τη μελέτη, που καταρτίστηκε επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας; - Έχουν προκύψει νέες ερευνητικές ανάγκες, που η προηγούμενη μελέτη δεν καλύπτει; Και αν `ναι`, ποιες είναι αυτές;

Πώς δικαιολογείται η επιπρόσθετη δαπάνη 190.000 ευρώ, τη στιγμή που έχουν πρόσφατα δαπανηθεί 2 εκατ. ευρώ για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή, για την κατάρτιση μελέτης για τον ελληνικό τουρισμό;

Για όλους τους παραπάνω λόγους, καταθέσαμε στη Βουλή ερώτηση προς το αρμόδιο Πολιτισμού και Τουρισμού".
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home