Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα στα Μέθανα

 Εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα στα Μέθανα

Εντοπίσθηκαν φορτηγά και πλοίο με παράνομα φορτία

Μπορεί να ξεκίνησαν τα πρόστιμα για τους μερακλήδες αλλά οι έμποροι λαθραίων δεν φαίνεται να πτοούνται… Σήμερα, στην περιοχή Θυνί Μεθάνων, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, από προσωπικό των Λιμενικών Αρχών Πόρου, Μεθάνων και της Διεύθυνσης Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος (σε συνεργασία και με τις Αστυνομικές Αρχές Πόρου, Γαλατά, Μεθάνων και Δρυόπης) εντοπίστηκε σήμερα στις 03.30, σε χωματόδρομο, ένα φορτηγό με κιβώτια τσιγάρων άγνωστης προέλευσης, χωρίς ταινία δασμών και χωρίς τα προβλεπόμενα φορτωτικά έγγραφα.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε στην ακτογραμμή του κόλπου Θυνί δεύτερο φορτηγό όχημα με αντίστοιχα κιβώτια τσιγάρων.

Επιπλέον, στις 08.30 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 0.5 ν.μ. από την ακτογραμμή Αγ. Νικολάου Μεθάνων, εντοπίστηκε, κατόπιν επισταμένων ερευνών, από πλωτό περιπολικό του Λ.Σ. το φορτηγό πλοίο «LA SUERTE» σημαίας Τανζανίας, φορτίο με χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων, του ίδιου τύπου με των φορτηγών οχημάτων, να πλέει ακυβέρνητο και εγκαταλελειμμένο, χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνδρομή δύο Αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού στο λιμάνι των Μεθάνων.

Ακολούθησε σχετική αυτοψία από υπάλληλο του Τελωνείου Πόρου, προσωπικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Λ.Σ. και της Λιμενικής Αρχής Μεθάνων με αποτέλεσμα να καταμετρηθούν χίλια πεντακόσια (1.500) χαρτοκιβώτια με δεκαπέντε εκατομμύρια (15.000.000) τσιγάρα στα δύο φορτηγά οχήματα και τρεις χιλιάδες διακόσια σαράντα οκτώ (3.248) χαρτοκιβώτια με τριάντα δύο εκατομμύρια σαράντα οκτώ χιλιάδες (32.048.000) τσιγάρα στο φορτηγό πλοίο.

Μετά από έρευνα που έγινε στην ευρύτερη περιοχή συνελήφθησαν είκοσι εννέα Ρουμάνοι, οι οποίοι σχετίζονται με την υπόθεση και πρόκειται να προσαχθούν αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πειραιά, κατά την αυτόφωρη διαδικασία.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home