Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Τουρίστες που δεν ξοδεύουν είχαμε φέτος στην Κρήτη.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhh3rji74j2uWZ9EkJgj7FkKJkme2Z7P4O3536miPSWFf9xWAUO3L2egytaEBJ1s6C6g1i5Obwmf-iYh8kePj8p3J5AZgHUUh7sOgScIZIFNNeJVWNjxnbjrNJgJGb8J91_O3Y-3EMW3RPf/s1600/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82.jpg

Περισσότεροι από το 41% του συνόλου των τουριστών που επισκέφθηκαν φέτος την Κρήτη, περιόρισαν τις δαπάνες στην διάρκεια των διακοπών τους ενώ τη μεγαλύτερη μείωση εξόδων κατά 15% έκαναν οι Γερμανοί και οι Άγγλοι, σύμφωνα με τουριστική έρευνα αγοράς που έκανε το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Η συνολική μείωση δαπάνης από όλους τους ξένους επισκέπτες έφθασε το 7,5% ενώ η έρευνα έδειξε ότι οι Νορβηγοί και οι Σουηδοί ήταν οι μόνοι που δεν έκαναν περικοπές στα έξοδά τους.

Έκοψαν εκδρομές, ταβέρνες, μπαρ
Απαντώντας στο σχετικό ερωτηματολόγιο για τις περικοπές των δραστηριοτήτων τους, προκύπτει μείωση κατά 24,8% σε ημερήσιες εκδρομές και κρουαζιέρες, μείωση κατά 22% σε έξοδα για φαγητό σε ταβέρνες και εστιατόρια, μείωση κατά 20,8% στη νυχτερινή διασκέδαση και πτώση 20,3% στη χρήση ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και ταξί.

Γιατί ήρθαν στην Κρήτη
Στο ερώτημα γιατί επέλεξαν την Κρήτη για διακοπές απάντησαν ότι τους ενδιέφεραν οι καλές κλιματολογικές συνθήκες σε ποσοστό 96,24%, οι φυσικές ομορφιές του τόπου ποσοστό 93,23%, η κρητική κουζίνα σε ποσοστό 77,19 και ακολουθούν το επίπεδο των τιμών, οι αρχαιολογικοί χώροι και η ψυχαγωγία.

Διαμαρτυρίες για δρόμους, σκουπίδια, ταξί
Ενώ οι τουρίστες εμφανίζονται εξαιρετικά ικανοποιημένοι από το επίπεδο και την ποιότητα των υπηρεσιών στα ξενοδοχεία όπου έμειναν, λένε ότι δεν έμειναν καθόλου ευχαριστημένοι από το οδικό δίκτυο και τη σήμανση, την έλλειψη καθαριότητα και τις υπηρεσίες των ταξί και των μέσων μεταφοράς.
•Το 57,3% των αλλοδαπών επισκεπτών δεν εκφράζει θετική άποψη για την την κατάσταση και ιδιαίτερα τη σήμανση του οδικού δικτύου που χαρακτηρίζεται ως “κακή” και” ανεπαρκής”.
• Ένας στους τρεις αλλοδαπούς επισκέπτες (31%) δεν εξέφρασε θετική γνώμη για τη συλλογή, αποκομιδή των απορριμμάτων και τη διαχείριση του περιβάλλοντος που χαρακτηρίζεται ως “πλημμελής’.
• Ένας στους τέσσερις αλλοδαπούς τουρίστες είναι απογοητευμένος από τις υπηρεσίες των μέσων μαζικής μεταφοράς και των ταξί.
• Εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις, εξέφρασαν οι αλλοδαποί επισκέπτες για την ποιότητα των υπηρεσιών που τους προσφέρθηκε στα καταλύματα διαμονής.

Ψηφίζουν εναλλακτικό τουρισμό
Μεγάλος αριθμός τουριστών δείχνει ενδιαφέρον για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και κυρίως οι Βέλγοι, Ρώσοι, Αυστριακοί κ.λπ.
Συγκεκριμένα ενδιαφέρονται: 
Πολωνία: για αγροτουρισμό και αθλητικό τουρισμό
Βέλγιο: για γαστρονομικό και συνεδριακό τουρισμό
Τσεχία: για περιπατητικό και ορειβατικό τουρισμό
Αυστρία: για αρχαιολογικό και σπηλαιολογικό τουρισμό
Σλοβακία: για φυσιολατρικό και βοτανικό τουρισμό
Ρωσία: για εκκλησιαστικό και μοναστηριακό τουρισμό.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home