Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Νέο «χαράτσι» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

 Νέο «χαράτσι» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ετοιμάστε τα πορτοφόλια σας για το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης

Από τις 9 Ιανουαρίου του 2011 θα εφαρμοσθεί η υποχρέωση έκδοσης πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης για κάθε κτίριο που θα πωλείται ή θα ενοικιάζεται, με κόστος που θα κυμαίνεται από 1 – 2 ευρώ ανά τετραγωνικό για τις κατοικίες και 1,5 έως 2,5 ευρώ για τις λοιπές χρήσεις, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την ενημέρωση που έκαναν σήμερα ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς και ο Ενεργειακός Σύμβουλος ΠΟΜΙΔΑ & UIPI κ. Σταμάτης Περδίος για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, στο πλαίσιο του 5ου Συνεδρίου RE+D Business Forum (Ξενοδ. Μεγ. Βρετάνια). Τα κύρια σημεία της ενημέρωσης ήταν τα εξής:

Σύμφωνα με το νόμο 3661/2008 με τον οποίο ενσωματώθηκε στην Ελληνική νομοθεσία η Οδηγία 2001/91/ΕΚΣ, επεκτάθηκε και στη χώρα μας η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 2001/91/ΕΚ που προβλέπει μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στα νέα κτίρια και έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ) κάθε κτιρίου που θα πωλείται ή ενοικιάζεται. Το ενεργειακό πιστοποιητικό θα εκδίδεται από ειδικό σώμα ενεργειακών επιθεωρητών με δαπάνες του ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη και με δεκαετή ισχύ.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home