Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Δημοκρατία και Μάχη του Μαραθώνα»

 Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Δημοκρατία και Μάχη του Μαραθώνα»

Παρουσία του υπουργού στο Ζάππειο Μέγαρο

«Σε έναν κόσμο που με μανία ψάχνει παγκόσμια ιδανικά, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι 2500 χρόνια μετά, οι αξίες που γέννησε η Αθηναϊκή Δημοκρατία, οι αξίες της ελευθερίας και της ισότητας του ατόμου επιστρέφουν ξανά ως οι μόνες που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος», σημείωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στα εγκαίνια της θεματικής έκθεσης του Σπύρου Μερκούρη με τίτλο «Δημοκρατία και Μάχη του Μαραθώνα».

Στην έκθεση «Δημοκρατία και Μάχη του Μαραθώνα» ο Σπύρος Μερκούρης και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν δύο πολιτισμούς, τον ελληνικό και τον περσικό, που αναμετρήθηκαν στη Μάχη του Μαραθώνα. Παραθέτουν τους λόγους της νίκης των Αθηναίων και εκθέτουν την εξέλιξη του ελληνικού πολιτισμού ύστερα από την επικράτηση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η έκθεση περιλαμβάνει αντίγραφα αρχαίων αγαλμάτων, αγγείων και όπλων. Επίσης, περιλαμβάνει χάρτες, κουστούμια και οπτικοακουστικό υλικό.

Για να τιμήσει την επέτειο των 2500 ετών από τη Μάχη του Μαραθώνα, το υπουργείο Πολιτισμού έχει προγραμματίσει σειρά σημαντικών δράσεων και εκδηλώσεων, οι οποίες θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, στις 31 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από είκοσι χιλιάδων αθλητών από όλον τον κόσμο.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home