Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Κίνητρα στον τουρισμό από το νέο αναπτυξιακό νόμο

 Κίνητρα στον τουρισμό από το νέο αναπτυξιακό νόμο

«Η παρούσα κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία»
 
Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού παρουσίασε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΤΕ, με θέμα: «Ο τουρισμός στη νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα για την Ελλάδα» που διεξάγεται στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης.

Απευθυνόμενη στους επιχειρηματίες του τουρισμού η κ. Κατσέλη υπογράμμισε ότι στο νέο αναπτυξιακό νόμο ο τουρισμός θα έχει περίοπτη θέση, με κίνητρα για νέες δραστηριότητες σε απομονωμένες περιοχές και δράσεις που θα αναβαθμίζουν συνολικά το τουριστικό προϊόν. Ανακοίνωσε δε ότι την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα κατάρτισης σε τουριστικά επαγγέλματα.

Η υπουργός, αφού επεσήμανε ότι ο τουρισμός πρέπει να είναι στο επίκεντρο της νέας οικονομίας που δημιουργείται (παραγωγική αναδιάρθρωση), υπογράμμισε ότι η παρούσα κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για να ανοιχθούν νέες αγορές και να διαφοροποιηθεί το τουριστικό προϊόν.

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης εντάσσεται η άρση των θεσμικών στρεβλώσεων και των αντικινήτρων που αποτελούν τροχοπέδη για την τουριστική δραστηριότητα. Η άρση του καμποτάζ, αποτέλεσε σαφές δείγμα γραφής για το στίγμα των προθέσεων, όπως τόνισε η υπουργός. Παράλληλα, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση των κινήτρων για ενίσχυση των επενδυτικής δράσης, το άνοιγμα νέων αγορών, αλλά και τη διαφοροποίηση των τουριστικών δραστηριοτήτων.¨

Αναφερόμενη στους κινδύνους που απειλούν τις τουριστικές επιχειρήσεις η κ. Κατσέλη στάθηκε στην αδράνεια, στην έλλειψη της ρευστότητας αλλά και στην αύξηση της φορολογίας

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Νίκος Αγγελόπουλος, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, επεσήμανε ότι το 2010 ήταν πρωτόγνωρα κακή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό σε ό,τι αφορά τα έσοδα και την απασχόληση.

Κυρίαρχο αίτημα του Συνδέσμου, παραμένει η ύπαρξη αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού με απευθείας σύνδεση και εποπτεία από το γραφείο του πρωθυπουργού, όπως είπε ο κ. Αγγελόπουλος, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός τουρισμός δεν υπήρξε έως σήμερα κυβερνητική προτεραιότητα.

Ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε ότι ο νέος αναπτυξιακός θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, εάν δοθεί έμφαση στον ελληνικό τουρισμό, ζητώντας ταυτόχρονα οι συνέργιες μεταξύ των υπουργείων να γίνουν επιτέλους πράξη.

Στο πρώτο σκέλος των εργασιών του συνεδρίου η τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας για θέματα τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για υποβάθμιση του ελληνικού τουρισμού με τη συγχώνευση του πολιτισμού και τουρισμού. Παράλληλα, στάθηκε αντίθετη στην ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ, που, όπως είπε, θα έχει συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα του προϊόντος.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home