Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Το ελαιόλαδο βγάζει... νοκ άουτ το έμφραγμα

 Το ελαιόλαδο βγάζει... νοκ άουτ το έμφραγμα 

«Ασπίδα» για την καρδιά μια κουταλιά την ημέρα

Tην καρδιο-προστατευτική δράση του ελαιόλαδου και των πολύτιμων συστατικών του ελαιόδενδρου (όπως η ελευρωπαϊνη των φύλλων της ελιάς) επιβεβαιώνει νέα μελέτη που «τρέχουν» Έλληνες ερευνητές στο ερευνητικό και πειραματικό κέντρο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΕΛΠΕΝ, με την συνεργασία της επιστημονικής ομάδας του διάσημου καρδιοχειρουργού δρ. Sir Magdi Yacoub.

«Σύμφωνα με τα πρόσφατα ευρήματα μια κουταλιά ωμό ελαιόλαδο την ημέρα στην σαλάτα βοηθά στην μείωση της χοληστερόλης στα πειραματόζωα κατά 30% και παράλληλα μειώνει κατά το 1/3 την βαρύτητα του εμφράγματος του μυοκαρδίου, ενώ ακόμα πιο ισχυρή είναι η επίδραση της στα τριγλυκερίδια» επισημαίνει ο καθηγητής καρδιολογίας κ. Δημήτρης Κρεμαστινός. Ο διακεκριμένος Έλληνας καρδιολόγος και τ. πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Καρδιολογίας προσθέτει ότι αυτή η ευνοϊκή επίδραση του ελαιόλαδου αντιστοιχεί με την πρόσληψη (από τα πειραματόζωα) 10 μg και 20 μg της ουσίας ελευρωπαϊνης η οποία υπάρχει κυρίως στα φύλλα της ελιάς.

Δυστυχώς παρά τα εντυπωσιακά ευρήματα, καθώς τα 20 μg ελευρωπαϊνης βρέθηκαν συνολικά να μειώνουν κατά 33,1% την ολική χοληστερόλη και κατά 61,4% τα τριγλυκερίδια, οι αρμόδιοι φορείς στην Ελλάδα δεν ενέκριναν τα ερευνητικά πρωτόκολλα για την χορήγηση της ελευρωπαϊνης στους ανθρώπους ώστε να διαπιστωθεί η ακριβής δόση που θα απαιτείται για να μειωθεί στο 1/3 ο κίνδυνος εμφράγματος.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home