Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Σε λίγα χρόνια θα "βράζουμε" στους 50 βαθμούς στην Αθήνα


Oλόθριες συνέπειες στη λεκάνη της Μεσογείου προκαλούν οι κλιματικές αλλαγές...

Επιστήμονες λένε πως η θερμοκρασία στην Αθήνα μπορεί να σκαρφαλώσει στους 50 βαθμούς σε λίγα χρόνια ενώ η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει κατά ένα μέτρο και οι επιπτώσεις στις καλλιέργειες και τον τουρισμό θα είναι μη αναστρέψιμες.

Τις βιβλικές καταστροφές  που προκαλεί το φαινόμενο του  θερμοκηπίου στο περιβάλλον, περιέγραψαν  αναλυτικά εκπρόσωποι από 13 Μεσογειακές  χώρες κατά την διάρκεια του διήμερου συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και αποσκοπεί στην αφύπνιση των μικρών κρατών απέναντι στον Αρμαγεδώνα του κλίματος.

Υπέρμαχη της  ιδέας για την συγκρότηση ομάδας Μεσογειακών κρατών, μικρών και μεγάλων που θα δει από κοινού τα θέματα του κλίματος και θα πρωτοσταστήσει στα διεθνή φόρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, εμφανίζεται η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, προτείνοντας συστηματική προσπάθεια σε δράσεις προσαρμογής στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας και της αγροτικής παραγωγής.


Σύμφωνα με τον σύμβουλο του υπουργείου Ενέργειας Δημήτρη Λάλα, η θερμοκρασία στην Αθήνα θα αυξηθεί κατά 7,5 βαθμούς το καλοκαίρι, η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει κατά ένα μέτρο, το μισό «Δέλτα» του Νείλου θα πλημμυρίσει, ο τουρισμός και οι αγροτικές καλλιέργειες θα πληγούν, ενώ θα επηρεαστούν όλες οι δραστηριότητες στις οποίες βασίζονται η οικονομία και η κοινωνία.

Όπως είπε,  ήδη οι μεσογειακές χώρες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με το νερό λόγω της υπερκατανάλωσης και θα υπάρξουν ολέθριες συνέπειες αν μειωθούν οι βροχοπτώσεις.
Κατά τον σύμβουλο της Τίνας Μπιρμπίλη, τα μηνύματα από τις διαπραγματεύσεις εν όψει της διάσκεψης του Κανκούν, στο Μεξικό τον ερχόμενο Δεκέμβριο, δεν είναι θετικά και δεν είναι ξεκάθαρο τι θα ακολουθήσει μετά το 2012 όταν λήξει το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Η Μαρία Λουίζα Σίλβα Μεχίας, επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης για το Περιβάλλον του ΟΗΕ, τόνισε ότι οι απειλές είναι ήδη πραγματικότητα. «Ηδη χάνονται νησιά στον Νείλο, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ύδατα της Μεσογείου εισέρχονται στο Δέλτα», είπε...
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home