Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

«Πρωτόγνωρα κακή χρονιά» για τον τουρισμό το 2010, λέει ο ΣΕΤΕ

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAbawOROcm7Cwk0KLASnZubEZyRMw4tQtKEom-M-GWe58FyWkbK2-oE1kAE0zBpLnQMKi8Q0r9RSS8GHeh5NlT3RAhTzhgM5wYanGUkbzhQSyOwSOJKL0p8sQF3t1cRm8ARQo_aY3Ibpc/s1600/1.jpg

Το 2010 είναι μία «πρωτόγνωρα κακή χρονιά» για τον ελληνικό τουρισμό, σε ό,τι αφορά τα έσοδα και την απασχόληση, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Νίκος Αγγελόπουλος, ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου του ΣΕΤΕ με θέμα: «Ο τουρισμός στη νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα για την Ελλάδα».Κυρίαρχο αίτημα του Συνδέσμου, παραμένει η ύπαρξη αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού με απευθείας σύνδεση και εποπτεία από το γραφείο του πρωθυπουργού, όπως είπε ο κ. Αγγελόπουλος, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός τουρισμός δεν υπήρξε έως σήμερα κυβερνητική προτεραιότητα.


Ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε ότι ο νέος αναπτυξιακός θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, εάν δοθεί έμφαση στον ελληνικό τουρισμό, ζητώντας ταυτόχρονα οι συνέργιες μεταξύ των υπουργείων να γίνουν επιτέλους πράξη.

Η υπουργός Εργασίας, Λ.Κατσέλη, υπογράμμισε ότι στο νέο αναπτυξιακό νόμο ο τουρισμός θα έχει περίοπτη θέση, με κίνητρα για νέες δραστηριότητες σε απομονωμένες περιοχές και δράσεις που θα αναβαθμίζουν συνολικά το τουριστικό προϊόν.

Ανακοίνωσε δε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα κατάρτισης σε τουριστικά επαγγέλματα.

Η τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας για θέματα Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε λόγο για υποβάθμιση του ελληνικού τουρισμού με τη συγχώνευση του πολιτισμού και τουρισμού.

Παράλληλα, στάθηκε αντίθετη στην ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ, που, όπως είπε, θα έχει αρνητικές συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home