Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών - Απειλούν να κατέβουν στο λιμάνι

- Oργισμένη η βάση ζήτησε από τους συνδικαλιστές να μην κάνουν πίσω!
- Σε επιφυλακή αστυνομία και εισαγγελείς, φοβάται νέες εντάσεις η Κυβέρνηση

Την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων πήραν λίγο μετά τη μια οι μεταφορείς.

Νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορώντους έστειλε επιστολή, στην οποία επαναλαμβάνονται οι τελικές θέσεις της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στα φορολογικά και συνταξιοδοτικά-ασφαλιστικά θέματα καθώς και στην ένταξη των μεταφορέων στον αναπτυξιακό νόμο και την ενίσχυσή τους με άλλα χρηματοοικονομικά μέσα.
«Η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις που ανέλαβε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.
Το πρωί, συνεχίστηκε ο κλεφτοπόλεμος. Μετά από μια ήρεμη νύχτα και ενώ αρχικά δεν έκαναν καμία κίνηση, πριν λίγη ώρα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτίων Δ.Χ. που “ελέγχουν” το λιμάνι του Πειραιά μπήκαν μπροστά και εμπόδισαν την έξοδο στα φορτηγά που είχαν φορτώσει προϊόντα.

Η ομηρία έληξε λίγη ώρα αργότερα με την εμφάνιση των ΜΑΤ. Οι μεταφορείς που φοβούνται πλέον το αυτόφωρο έκαναν στην άκρη. Ενώ πάντως ήδη ορισμένοι φορτηγατζήδες μοιάζουν έτοιμοι να αποχωρήσουν από τα μπλόκα, η Κυβέρνηση φοβάται ότι ίσως επιχειρήσουν μία "ηρωϊκή έξοδο", κάτι που ίσως σημαίνει έστω και προσωρινά έκτροπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης χθες διατυπώθηκαν και προτάσεις για αναστολή των κινητοποιήσεων, αλλά οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων δεν θέλησαν να αναλάβουν μεμονωμένα το κόστος μιας απόφασης για αναστολή των κινητοποιήσεων, και έτσι παρέπεμψαν το ζήτημα στην αυριανή κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων, Πανελλαδική συνάντηση των Ομοσπονδιών ιδιοκτητών φορτηγών, βυτιοφόρων και γερανοφόρων οχημάτων από όλη την Ελλάδα, προκειμένου ληφθεί μια συλλογική απόφαση που θα αφορά όλο τον κλάδο.

Οι μεταφορείς, πάντως, σύμφωνα με στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, φέρονται διατεθειμένοι να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, εφόσον η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τους δώσει γραπτές διαβεβαιώσεις ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Δημήτρη Ρέππα, για τα τρία βασικά αιτήματα, που είναι η ένταξή του στον αναπτυξιακό νόμο, το ασφαλιστικό και οι φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους έχουν πάρει άδεια τα τελευταία χρόνια.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home