Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

«Ανάσα» από τους Έλληνες στον τουρισμό

 «Ανάσα» από τους Έλληνες στον τουρισμό

Αυξήθηκαν οι διανυκτερεύσεις το 2009

Οι Έλληνες τουρίστες ήταν αυτοί που τόνωσαν την τουριστική βιομηχανία το 2009, βοηθώντας έστω και στην οριακή αύξηση στις διανυκτερεύσεις σε κάμπινγκ και ξενοδοχεία, σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Συγκεκριμένα, πέρυσι στο σύνολο των καταλυμάτων της χώρας παρουσιάστηκε αύξηση στις διανυκτερεύσεις κατά 0,6%, η οποία οφείλεται στους Έλληνες (αύξηση 9,6%), καθώς οι ξένοι τουρίστες εμφάνισαν μείωση κατά 2,7%. Παράλληλα, οι αφίξεις των πελατών παρουσίασαν αύξηση κατά 1,8%, σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2008.

Η μέση παραμονή κατά άτομο, στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ, ανήλθε το 2009 σε 4 διανυκτερεύσεις (5,3 διανυκτερεύσεις για τους ξένους τουρίστες και 2,6 διανυκτερεύσεις για τους Έλληνες). Η συνολική πληρότητα κλινών στα ξενοδοχειακά καταλύματα (πλην κάμπινγκ), ανήλθε το 2009 σε 51,1%, έναντι 56,7% το 2008.

Η μείωση της πληρότητας, παρά τη μικρή αύξηση των διανυκτερεύσεων, οφείλεται στο γεγονός ότι το 2009 λειτούργησαν περισσότερα καταλύματα και για μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στο έτος, από ό,τι κατά το 2008. Ανά περιφέρεια, η μεγαλύτερη πληρότητα ήταν στα Ιόνια Νησιά (63,2%) και στις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου (61,9%) και Κρήτης (61,4%). Στον αντίποδα, η μικρότερη πληρότητα καταγράφηκε στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας (26,6%), Στερεάς Ελλάδας (33,3%) και Πελοποννήσου (34,6%).

Σύμφωνα, επίσης με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2009 συνεχίστηκε η μείωση των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων των ξένων τουριστών, σε μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που είχε φανεί το 2008. Ειδικότερα, μείωση τόσο στις αφίξεις όσο και στις διανυκτερεύσεις παρουσιάζεται από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ. Επίσης, σημαντική μείωση εμφανίζεται στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις από τη Ρωσία, η οποία εμφάνιζε αύξηση κατά τα προηγούμενα έτη
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home