Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Γερμανία: 'Εντονη δυσαρέσκεια για τον αιφνιδιασμό στον "αεροπορικό φόρο"


Δριμεία κριτική εξακολουθεί να δέχεται η γερμανική κυβέρνηση για την απόφασή της να εισπράττεται από 1ης Σεπτεμβρίου ο πολυσυζητημένος αεροπορικός φόρος, κίνηση που αιφνιδίασε αεροπορικές εταιρίες και tour operators και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την τουριστική αγορά της χώρας.
Και το κυριότερο, προκαλεί αυξήσεις των τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια και τα ταξιδιωτικά πακέτα στις οποίες προχωρούν οι αερομεταφορείς και οι tour operators στη Γερμανία, προκειμένου να καλύψουν την πρόσθετη επιβάρυνση.

Ως γνωστόν, ο νέος φόρος σε όλες τις πτήσεις που ξεκινούν από τη χώρα θα έχει καθολική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2011 και στόχο την συγκέντρωση επιπλέον εσόδων ύψους 1 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε 1η Σεπτεμβρίου, προβλέπει ότι ο φόρος θα ανέρχεται στα 8 ευρώ για τις πτήσεις μικρών αποστάσεων, έως 2.500 χλμ, που καλύπτουν όλες τις εσωτερικές και ευρωπαϊκές πτήσεις αλλά και τις πτήσεις προς Βόρειο Αφρική και Ρωσία.

Στα 25 ευρώ για τις πτήσεις μεσαίων αποστάσεων έως 6.000 χλμ, που καλύπτουν προορισμούς όπως η Αίγυπτος, η Μέση Ανατολή και χώρες της Αφρικής και, τέλος, στα 45 ευρώ για τις πτήσεις μακρινών αποστάσεων όπως οι ΗΠΑ και η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Ο “οικολογικός” αεροπορικός φόρος, όπως αποκαλείται, εντάσσεται σε ευρύτερο σχέδιο περικοπής των κρατικών δαπανών προκειμένου να εξοικονομηθούν 80 δισ. ευρώ έως το 2014, ποσό που προορίζεται να συμβάλει στη σταθεροποίηση του προϋπολογισμού.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home