Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

"Νευρικός κλονισμός" στην αγορά λόγω ΦΠΑ

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxd0ftF7IxW1e-BzBGn-Hll-wnH7n5gWce5kb1XkPZHP2c2UwJGbrw_Uf_Co3xp78oX-mST_j6xEvgon7uYh8cJizTOwpRXDbaDwszYNfGYVcnnSssPBeZYmqbtJLqMLpmb5ceoGSMucYO/s1600/percentage_symbol.jpg



«Ανοικτό» παραμένει το ζήτημα της επιβολής αύξησης ΦΠΑ στον τομέα των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων και των ξενοδοχείων, καθώς οι πληροφορίες επιμένουν ότι ένα προς ένα, τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δεν μπορούν να υλοποιηθούν στην πράξη ή δεν εμφανίζουν τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα.

Και στο μεταξύ, βέβαια, η τουριστική αγορά έχει προ πολλού ξεπεράσει τα "πρόθυρα νευρικής κρίσης"...
Η επιλογή της αύξησης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, π.χ. ουσιαστικά απορρίφθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στη Θεσσαλονίκη.

Κάθε μέρα που περνάει, δηλαδή, η κυβέρνηση επιστρέφει στις «εύκολες» λύσεις που είχαν εξεταστεί αρχικά, όπως είναι η αύξηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ.

Φαίνεται, βέβαια, πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα οδηγηθούμε στο χειρότερο σενάριο, εκείνο της μετάταξης από τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή.


Τις ολέθριες επιπτώσεις που θα έχει αυτό το σενάριο στις ξενοδοχειακές και στις τουριστικές επιχειρήσεις, το έχουν συνειδητοποιήσει αρκετά κυβερνητικά στελέχη και υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να υιοθετηθεί.

Ο Π. Γερουλάνος, μάλιστα, είχε δηλώσει προ ημερών ότι αν αυξηθεί ο ΦΠΑ, υπάρχει "σχέδιο αντισταθμιστικών μέτρων" για τα ξενοδοχεία, σχέδιο, όμως, το οποίο επισήμως αγνοούν οι τουριστικοί φορείς (όπως και το περιεχόμενό του).


Όπως δείχνουν τα πράγματα αυτήν τη στιγμή, πάντως, η αύξηση κατά μερικές μονάδες ακόμα των χαμηλών συντελεστών αρχίζει να επικρατεί ως πιθανότερη εξέλιξη.
Αν συμβεί, θα βυθίσει ακόμα βαθύτερα τον «βρόχο» στον «λαιμό» των τουριστικών επιχειρήσεων και δη των ξενοδοχειακών, οι οποίες και βρίσκονται σχεδόν όλες στα «κόκκινα», ως προς τα οικονομικά τους αποτελέσματα φέτος.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home