Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Αγωγή κατά της Airbus από πλήρωμα και επιβάτες πτήσης


Αγωγή κατά της Airbus ύστερα από πτήση της Qantas που έχασε απότομα ύψος.

Οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος πτήσης της Qantas, η οποία έχασε απότομα ύψος δυο φορές πριν από δυο χρόνια εν μέσω καλών καιρικών συνθηκών, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά της Airbus και μιας εταιρίας ανταλλακτικών, ζητώντας αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος τους.

Σύμφωνα με το δικηγόρο Φλόιντ Γουίσνερ, στις 7 Οκτωβρίου του 2008, ένα Airbus A330-300 που πραγματοποιούσε την πτήση από το Περθ στη Σιγκαπούρη, έχασε απότομα ύψος δυο φορές, προκαλώντας τραυματισμούς σε πολλούς επιβάτες. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε απομακρυσμένη στρατιωτική βάση στην Αυστραλία.

Ο δικηγόρος δεν αποκάλυψε το ύψος της αποζημίωσης που ζητούν επιβάτες και πλήρωμα από την ευρωπαϊκή εταιρία κατασκευής αεροσκαφών Airbus και την αμερικανική εταιρία ανταλλακτικών Northrop Grumman, αλλά τόνισε ότι αυτή ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια.

"Από την πείρα μου γνωρίζω ότι σε τέτοιου είδους υποθέσεις, η αποζημίωση που ζητείται ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με τη σοβαρότητα των τραυμάτων", δήλωσε ο Γουίσνερ από τις ΗΠΑ.

"Αυτοί που έχουν υποστεί σωματικά τραύματα, αλλά και σοβαρά ψυχολογικά τραύματα μπορούν να διεκδικήσουν ως και μερικά εκατομμύρια δολάρια", πρόσθεσε.

Τα άτομα που εκπροσωπεί ο δικηγόρος είναι κυρίως Αυστραλοί, μεταξύ των οποίων και οι τρεις κυβερνήτες του αεροσκάφους.

Το Airbus πετούσε στα 37.000 πόδια όταν ο αυτόματος πιλότος σταμάτησε να λειτουργεί. Το αεροσκάφος έχασε ύψος 650 ποδιών σε μερικά δευτερόλεπτα, προκαλώντας πανικό στους επιβάτες.

Ο πιλότος επανέφερε το αεροσκάφος στο φυσιολογικό ύψος, όμως το αεροσκάφος έχασε και πάλι ύψος, 400 πόδια αυτή τη φορά.

Πολλοί υπέστησαν κατάγματα, σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τη μέση. Ενας επιβάτης περιγράφοντας το περιστατικό είπε ότι η καμπίνα έμοιαζε με "πολεμική ζώνη".

Ορισμένοι επιβάτες εκτινάχθηκαν ως την οροφή χτυπώντας τα κεφάλια τους στους χώρους χειραποσκευών. Πολλοί από τους επιβάτες από το σοκ φοβούνται να ξαναταξιδέψουν με αεροπλάνο.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home