Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Πάνω από 1 δισ. τα «φέσια» στο οκτάμηνο

 Πάνω από 1 δισ. τα «φέσια» στο οκτάμηνο

Διαμορφώθηκαν στο 1,3 δισ. ευρώ

Ξεπέρασε το 1,3 δισ. ευρώ η αξία απλήρωτων συναλλαγματικών και ακάλυπτων επιταγών στο οχτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Τειρεσίας ΑΕ, δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στην αγορά που μαστίζεται από έλλειψη ρευστότητας, πτώση τζίρου και λουκέτα.

Σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα η βελτίωση φαντάζει εντυπωσιακή αφού στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2009 η αξία ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών ήταν σχεδόν διπλάσια ξεπερνώντας τα 2,3 δισ. ευρώ.

«Μην παρασύρεστε, η κατάσταση είναι χειρότερη» λένε εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου που σημειώνουν ότι τα στοιχεία θα πρέπει να αξιολογηθούν υπό το πρίσμα της κάθετης πτώσης του τζίρου και της εκρηκτικής έλλειψης εμπιστοσύνης που κάνει τους επιχειρηματίες ιδιαίτερα επιφυλακτικούς στη λήψη επιταγών και συναλλαγματικών.

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της εταιρείας Τειρεσίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι στο διάστημα Ιανουαρίου- Αυγούστου εκδόθηκαν 124.511 επιταγές που έμειναν ακάλυπτες δημιουργώντας μαύρη τρύπα 1,155 δισ. ευρώ στην αγορά. Στο ίδιο διάστημα, 90.020 συναλλαγματικές αξίας 147,8 εκατ. ευρώ έμειναν απλήρωτες ανεβάζοντας τα συνολικά «φέσια» σε 1,302 δισ. ευρώ.

Η μαύρη λίστα του Τειρεσία, άλλωστε, έχει αυξηθεί δραματικά και ήδη οι εγγραφές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων στα «τεφτέρια» του έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, παρά τις πρόσφατες ρυθμίσεις για περιορισμό του χρόνου τήρησης των δυσμενών στοιχείων στις μαύρες λίστες.

Στην εικόνα αυτή θα πρέπει να προστεθούν και οι εκτιμήσεις των επιχειρηματιών για 100.000 λουκέτα στο σύνολο του έτους αλλά και τα στοιχεία έρευνας των εμπόρων που δείχνει ότι περίπου δύο στα δέκα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας έχουν κατεβάσει ρολά με τους καταστηματάρχες της οδού Σταδίου, να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς κλειστό είναι πλέον το 25% των καταστημάτων.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home