Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

ΗΑΤΤΑ: Ο ελληνικός τουρισμός με την πλάτη στον τοίχο


Ο HATTA, με αφορμή την ανακοίνωση απεργία διαρκείας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ξεκινώντας την Κυριακή 25 Ιουλίου, αναφέρει:

"Για άλλη μία φορά βρισκόμαστε μπροστά σε έναν αναπάντεχο αιφνιδιασμό: Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας εξήγγειλε την κάθοδο του κλάδου σε απεργία διαρκείας, με τη μορφή 24ωρων κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, με έναρξη την Κυριακή 25η Ιουλίου 2010 και από ώρα 00.01 έως και 24.00 τοπική. Ανεξάρτητα από το δίκαιο ή μη των αιτημάτων των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (αλλά και άλλων εργαζομένων κατά καιρούς, όπως αυτά εκφράζονται από τα συνδικαλιστικά τους όργανα: ΠΝΟ για τους ναυτεργάτες, ΠΕΥΦΑ για τους φύλακες μουσείων και αρχαιοτήτων κ.λπ., ή από το ΠΑΜΕ συνολικότερα)), ο χρόνος της απεργίας αυτής (εν μέσω μιας θερινής τουριστικής περιόδου με τόσα προβλήματα), αλλά και η εξαγγελθείσα διάρκειά της, θα βάλουν την οριστική ταφόπλακα σε ό,τι απέμεινε από τον ελληνικό τουρισμό σ αυτή την τόσο άσχημη τουριστική χρονιά, που θα μείνει στην ιστορία του τουρισμού μας ως μια μελανή σελίδα. Θα ακυρώσουν δε τελειωτικά και όλες τις προσπάθειες που -με κόπους και θυσίες- έχουν καταβάλει και συνεχίζουν να καταβάλλουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού και οι ασχολούμενοι με αυτόν, για να περισώσουν ό,τι είναι ακόμη δυνατό να περισωθεί! Κανείς δεν αμφισβητεί τη δύσκολη θέση στην οποία βρισκόμαστε όλοι σήμερα και κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα στην απεργία για τη διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων.

Πότε όμως, σΆαυτήν τη χώρα, θα δει επιτέλους ο καθένας από εμάς και λίγο πιο πέρα από τον εαυτό του; Πότε θα συνειδητοποιήσουμε όλοι, ο καθένας από τη θέση στην οποία βρίσκεται, ότι αν δεν στηρίξουμε τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας μας, αυτούς που θα μάς επιτρέψουν να βγούμε λίγο γρηγορότερα από την κρίση και τα προβλήματα που αυτή έχει συσσωρεύσει, μπορεί σε λίγο να μην υπάρχει πλέον τίποτα διαθέσιμο για να διεκδικήσουμε;

Ο ελληνικός τουρισμός και όσοι τον υπηρετούν δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να ζουν μΆαυτό τον καθημερινό τρόμο! Κανένας στον τομέα αυτόν δεν αντέχει άλλο την κατάσταση που βιώνουμε όλοι τόσον καιρό τώρα… Και πάνω απΆόλα, δεν την αντέχει η οικονομία, δεν την αντέχει η χώρα μας! ΓιΆαυτήν, τουλάχιστον, ενδιαφέρεται ακόμη κανείς;! Το γεγονός ότι αν καταρρεύσει τελικά η χώρα θα καταρρεύσουμε όλοι μας το συνειδητοποιεί κανείς, ή πρέπει πραγματικά να συμβεί τελικά για να το καταλάβουμε; Χρειάζεται στΆαλήθεια να τονίσουμε ξανά για τί είδους καταστροφή θα μιλάμε, αν μείνουν κλειστά τα ελληνικά αεροδρόμια -άγνωστο για πόσες μέρες- μέσα στον Ιούλιο;! Για μία ακόμη φορά -ίσως την τελευταία, αν αυτή η απεργία πραγματοποιηθεί τελικά- κάνουμε έκκληση στα αποθέματα ωριμότητας και ψυχραιμίας που μπορούν να διαθέσουν οι ενδιαφερόμενοι και στη βούληση των αρμοδίων.

Ο ελληνικός τουρισμός είναι πολύ ευάλωτος πλέον, για να αντέξει και αυτό το χτύπημα!".
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home