Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Μείωση 5,3% στις αφίξεις τουριστών το α` τρίμηνο του 2010


Μείωση 5,3% εμφάνισαν το α` τρίμηνο του 2010, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, οι αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό. Αυτό προκύπτει από τη δειγματοληπτική έρευνα συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος, που πραγματοποιείται στους συνοριακούς σταθμούς (αεροδρόμια, λιμάνια, οδικά και σιδηροδρομικά συνοριακά σημεία) της χώρας, σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Πιο συγκεκριμένα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής αγοράς (85%), παρουσίασαν μείωση 5,1%, ενώ τα κράτη-μέλη της ΕΕ κατέγραψαν αύξηση 2,2%. Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατά το α` τρίμηνο κατέχουν οι λοιπές χώρες της Ευρώπης (13,7%) και ακολουθούν η Κύπρος (11,4%) και η Γερμανία (11%).

Σχετική μείωση των αφίξεων παρατηρείται από τη Γερμανία (8,2%), το Ηνωμένο Βασίλειο (16,3%) και τη Γαλλία (15,1%) και σημαντική από τις λοιπές χώρες της Ευρώπης (23,8%), ενώ σημαντική αύξηση εμφανίζουν οι αφίξεις από Κύπρο (98,1%), από την Αλβανία (35,8%) και από Σκανδιναβικές χώρες.

Παράλληλα, από την ανάλυση των στοιχείων κατά μέσο μεταφοράς και σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι το αεροδρόμιο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης είναι το "Ελευθέριος Βενιζέλος" (40,3%) και ακολουθεί το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης "Μακεδονία" (7,5%).
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home