Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Διάκριση ελληνικών προορισμών στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EDEN

http://www.prevezatour.gr/Portals/0/Images/1028903-large.jpg

Η Γενική Γραμματεία Τουρισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, συμμετείχε για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας" (European Destinations of Excellence – EDEN IV), με θέμα του φετινού διαγωνισμού τον "Υδάτινο Τουρισμό" (Aquatic Tourism). Το Πρόγραμμα EDEN, που έχει ξεκινήσει από το 2007, στόχο έχει την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη αναπτυγμένων, οι οποίοι αναπτύσσονται τουριστικά σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Νικητής ελληνικός τουριστικός προορισμός για το 2010 αναδείχτηκε ο Νομός Σερρών με τη Λίμνη Κερκίνη και τις λουτροπόλεις-ιαματικές πηγές Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου, σε σύνολο 8 προτάσεων.

Στο φετινό διαγωνισμό αναδείχτηκαν – για πρώτη φορά – και τέσσερις επιλαχόντες προορισμοί (με σειρά κατάταξης):
  1. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τις ιαματικές πηγές των Δήμων Υπάτης, Καμένων Βούρλων, Μακρακώμης, Γοργοποτάμου και Σπερχειάδος και με τους ποταμούς Σπερχειό και Ίναχο, 
  2. Η Ν.Α. Αιτ/νίας με προτεινόμενο προορισμό το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού, τις εκβολές των ποταμών Αχελώου και Εύηνου και τις νήσους Εχινάδες, 
  3. Ν.Α. Θεσπρωτίας με τον μυθικό ποταμό Αχέροντα και 
  4. Ο Δήμος Δελβινακίου στο Νομό Ιωαννίνων με την ανάδειξη του τοπικού ποταμού Ρογόζη.

Οι νικητές προορισμοί και οι τέσσερις επιλαχόντες θα προβληθούν – σε ευρωπαϊκό επίπεδο – μέσω δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα βραβευθούν σε σχετική εκδήλωση, που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, στις 27 Σεπτεμβρίου 2010, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Μέρας Τουρισμού.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home