Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Νέες κινητοποιήσεις της ΠΝΟ σε βάρος κρουαζιερόπλοιων


Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η ΓΕΠΟΕΤ με επιστολή της προς την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη και τον υπουργό Πολιτισμού Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο για την εξαγγελία νέων κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, όπου για ακόμη μία φορά θα έχει ως θύμα την ελληνική κρουαζιέρα και την εικόνα του ελληνικού τουρισμού. Ειδικότερα θύματα αυτή την φορά των κινητοποιήσεων θα είναι τα κρουαζιερόπλοια "AQUA MARINE" και "PERLA", τα οποία είναι προγραμματισμένα να αναχωρήσουν με τουρίστες την Δευτέρα 31 Μαΐου και ώρα 11η πρωινή.

Στα εν λόγω κρουαζιερόπλοια η ΠΝΟ δεν θα επιτρέψει την αναχώρηση πριν την 6η πρωινή της Τρίτης. Δηλαδή θα υποχρεώσουν τους 1.700 επιβάτες-τουρίστες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι-φυλακισμένοι στον Πειραιά για 20 ώρες, ως τιμωρία γιατί προτίμησαν την Ελλάδα για να κάνουν τις διακοπές τους. Ως εκ τούτου οι συγκεκριμένοι τουρίστες όταν επιστρέψουν στις χώρες τους θα δυσφημήσουν την χώρα μας για την απαράδεκτη ταλαιπωρία που θα υποστούν. Όμως η ζημιά δεν σταματάει μόνο στην ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων. Θα ανατραπεί σε μεγάλο βαθμό και το πρόγραμμα του πλοίου με την ακύρωση επίσκεψης των επιβαινόντων στα δύο νησιά Πάτμο και Μύκονο εις βάρος αυτών των τουριστών, εις βάρος των εσόδων της τοπικής κοινωνίας και της Εθνικής Οικονομίας γενικότερα.

Στην επιστολή της η ΓΕΠΟΕΤ καταλήγει: "Κύριοι Υπουργοί, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, ειδικά τώρα που άρχισαν να πέφτουν οι τόνοι της παγκόσμιας κριτικής και η Ελλάδα βγαίνει από το στόχαστρο των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα δυσφήμιση του ελληνικού τουρισμού".

Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), κ. Γ. Χαλάς, τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου: "Οι Έλληνες ναυτεργάτες θα αντισταθούν σε πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση και στρέφονται κατά των δικαιωμάτων τους, όπως και σε λογικές που θέλουν να φέρουν πλοία με ξένες σημαίες, στα οποία δεν θα υπάρχουν Έλληνες ναυτικοί".

Ο κ. Χαλάς είπε ακόμη ότι το κρουαζιερόπλοιο "Zenith" αποτελεί "Δούρειο Ίππο συμφερόντων, προκειμένου να καθιερωθεί και στην Ελλάδα κρουαζιέρα από πλοία, στα οποία εργάζονται ναυτικοί, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, με πολύ χαμηλούς μισθούς και ανασφάλιστοι".

"Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε" πρόσθεσε "πλοία, όπως το Zenith, να συνεχίσουν να εκτελούν δρομολόγια στην Ελλάδα, αφού υπάρχει σοβαρό θέμα ασφάλειας, καθώς εργάζονται 613 άτομα από 27 χώρες και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ τους".

Ο κ. Χαλάς είπε ότι η ομοσπονδία έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για τη Δευτέρα, 31 Μαϊου, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στην οποία αναμένεται να προστεθεί και το "Zenith". Σημειώνεται ότι η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΝΟ είχε συνάντηση εργασίας με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κα Λούκα Κατσέλη, κατά την οποία συζητήθηκαν βασικά θέματα, όπως η άρση των προνομίων στην κρουαζιέρα και οι διαδικασίες διασφάλισης των θέσεων εργασίας στην επιβατηγό ναυτιλία.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home