Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Ανησυχία του τουριστικού κλάδου για την υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας

Την ανησυχία του για την υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και τις αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό της πρωτεύουσας εκφράζει για άλλη μία φορά ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες των τουριστικών γραφείων, τα οποία εισπράττουν τη δυσαρέσκεια των τουριστών, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας και την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη στους κατοίκους και στους τουρίστες.

Στην περιοχή ανθεί το εμπόριο παράνομων πλανόδιων μικροπωλητών, οικονομικών μεταναστών, έμπορων ναρκωτικών κ.λπ. Επιπλέον στην περιοχή υπάρχουν πολλά, καθημερινά κρούσματα κλοπών, ειδικά σε τουρίστες. Η έλλειψη καθαριότητας επιβαρύνει την ήδη άσχημη εικόνα.

Είναι επείγουσα ανάγκη να ληφθούν συντονισμένα και δραστικά μέτρα:

  • να υπάρχει συνεχής αστυνόμευση, προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των τουριστών και των κατοίκων της πόλης
  • να πραγματοποιηθούν έργα μικρής κλίμακας για την εξυγίανση και αναβάθμιση των υποβαθμισμένων περιοχών (πεζοδρομήσεις, αποκαταστάσεις όψεων, κίνητρα για μόνιμους κατοίκους κ.λπ.)
  • να καταβληθεί συντονισμένη προσπάθεια για τη συνεχή καθαριότητα της πόλης. Ας αξιοποιηθεί ο προγραμματισμός και ο εξαιρετικός εξοπλισμός των Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004", που μας επέτρεψε να έχουμε μία πόλη υποδειγματική.

Καμία διαφημιστική προβολή, όσο φιλόδοξη και να είναι, δεν μπορεί να αποδώσει, εάν ο επισκέπτης δεν αισθάνεται ασφαλής και δεν επισκέπτεται ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home