Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

ΓΕΠΟΕΤ: Αστοχες οι δηλώσεις Γερουλάνου για μη αναστρέψιμη ζημιά στην εικόνα της Ελλάδας

Tην έντονη δυσφορία της για τις άστοχες δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου, αναφορικά με τη "μη αναστρέψιμη ζημιά στην εικόνα της Ελλάδας για φέτος" εκφράζει η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού. Παράλληλα, διερωτάται για ποιο λόγο δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη ενέργειες σαν αυτές που αναφέρθηκαν από τον πρόεδρο του ΕΟΤ μαζί με τις θέσεις των φορέων που συμμετείχαν στην επιτροπή κρίσης την 12η Μαΐου 2010, στα κεντρικά γραφεία του ΕΟΤ, προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα. Ταυτόχρονα η ΓΕΠΟΕΤ καταγγέλλει για ακόμη μια φορά το εν λόγω υπουργείο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τον τίτλο του αφού εν μέσω της σεζόν αυξάνει τις τιμές σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Έτσι μετά την αύξηση ύψους 100% της τιμής εισόδου στο Μουσείο της Ρόδου και την θέσπιση για πρώτη φορά εισιτηρίου στο Μουσείο Καλύμνου η πολιτεία προχωρά σε νέα αντιτουριστικά μέτρα με την απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής για πρώτη φορά να επιβάλλει είσοδο 3 ευρώ στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Και όλα αυτά σε αυτή την κρίσιμη τουριστική χρονιά.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ κ. Μάριος Τριβυζάς, "ενώ περιμένουμε να ηρεμήσουν από τα αρνητικά δημοσιεύματα οι αγορές-χώρες προέλευσης τουριστών, με νέες δηλώσεις επίσημα κυβερνητικά χείλη, σκαλίζουν πληγές που λένε ότι η ζημιά στην εικόνα της Ελλάδας είναι μη αναστρέψιμη. Όσοι από εμάς, και είμαστε πολλοί, έχουμε την εμπειρία στον τουρισμό όλα αυτά τα χρόνια αυτό δεν έγινε, ακόμα και σε χώρες με την χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία τους. Να θυμίσουμε τι έγινε στην Ισπανία στις 11 Μαρτίου 2004 -200 φρικτά διαμελισμένοι νεκροί και 1400 τραυματίες από την βομβιστική επίθεση σε τρένο- να θυμηθούμε τους 50 νεκρούς και 700 τραυματίες σε ένα λεωφορείο που κόπηκε στα δύο στο Λονδίνο στις 8 Ιουλίου του 2005, γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας για τρεις ημέρες σε αυτές τις χώρες, χώρες που βουλιάζουν σήμερα από τουρισμό και που τους επηρέασαν τότε που συνέβησαν μόνο για λίγες μέρες.

Όλους μας συγκλόνισε ο τραγικός θάνατος τριών συνανθρώπων μας, θα έπρεπε όμως να μην τορπιλίσουμε την ηρεμία που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος. Οι Ισπανοί και οι Aγγλοι δεν έκαναν τα δικά μας λάθη, η Αίγυπτος, η Τουρκία είχαν επί σειρά ετών χειρότερα γεγονότα. Τα κάλυπταν, δεν τα αναμόχλευαν, σήμερα βουλιάζουν από τουρισμό, γιατί εμείς να θέλουμε αρκετό χρόνο για να αντιστρέψουμε το κλίμα;".

Συνεχίζοντας ο κ. Τριβυζάς αναφέρει: "Το πρόβλημα δυστυχώς με τα τραγικά γεγονότα επιδεινώθηκε αφού ήλθε να προστεθεί στην ανύπαρκτη διαφήμιση και τις απλήρωτες οφειλές του κράτους στα ΜΜΕ του εξωτερικού που μας έβαλαν στο στόχαστρο. Δεν είναι αυτή η στιγμή να αναφερθούμε σε όλα τα άλλα προβλήματα που το κράτος έχει συσσωρεύσει με τα περιορισμένα ωράρια επισκέψεων στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Έρχεται και η απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής για πρώτη φορά να επιβάλλει είσοδο 3 Ευρώ στο Παναθηναϊκό Στάδιο απαγορεύοντας τη στάθμευση στα πούλμαν που κινούν τα προγράμματα των τουριστικών γραφείων, όταν τα κοστολόγια των tour operator των τουριστικών γραφείων έχουν ήδη γίνει από τον προηγούμενο χρόνο".

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home