Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Ανεβαίνει η Ελλάδα στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών


Ιδιαίτερα αισιόδοξα για την τουριστική κίνηση από Αυστρία προς τη χώρα μας, φαίνονται τα αποτέλεσματα μελέτης του αυστριακού Ινστιτούτου Τουριστικών Μελετών (IFT Institut fur Freizeit und Tourismusforschung).

Η ετήσια μελέτη του Ινστιτούτου, καταγράφει τάσεις και αναλύσεις ανά πληθυσμιακή ομάδα, τόσο για τον εντός της Αυστρίας τουρισμό όσο και για τον τουρισμό στο εξωτερικό. Γίνεται μια εμπεριστατωμένη έρευνα ως προς τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην τουριστική κίνηση, σε συνεργασία και με ειδικευμένα Ινστιτούτα της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την μελέτη, το 40% των Αυστριακών επιθυμούν να πραγματοποιήσουν διακοπές, ενώ ποσοστό 30% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Ως οι τρείς πρώτοι προορισμοί εμφανίζονται η Ιταλία (14%), η Κροατία (10%) και η Ελλάδα (9%), η οποία ανέρχεται απο την 5η στην 3η θέση. Ακολουθούν Ισπανία και Τουρκία με 7%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Ιταλία όσο και η Κροατία, ως γειτονικές χώρες της Αυστρίας προσβάσιμες με αυτοκίνητο, είναι all year round προορισμοί. Ουσιαστικά η Ελλάδα είναι ο πρωταρχικός προορισμός τους για τις κύριες καλοκαιρινές διακοπές, με τις περισσότερες εβδομαδιαίες πτήσεις.

Περίπου 600.000 Αυστριακοί επισκέπτονται τη χώρα μας τους καλοκαιρινούς μήνες. Έτσι η Αυστρία, αναλογικά του πληθυσμού της είναι στην πρώτη θέση ως χώρα προέλευσης τουριστών.

Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη άνοδο της τάξης του +4% στη πρόθεση πραγματοποίησης διακοπών.

Το μεγαλύτερο μέρος των Αυστριακών που δηλώνουν σίγουροι ότι θα πάνε διακοπές, προτιμά τους ως ανω ευρωπαϊκούς προορισμούς ενώ μόλις το 18% σκοπεύει να πραγματοποιήσει διακοπές εκτός Ευρώπης κυρίως στην νότιο Αμερική / Καραϊβική και Ασία.

Οι Αυστριακοί ενδιαφέρονται κυρίως για διακοπές αναψυχής (45%), ενώ αύξηση εμφανίζει η τάση για μικρής διάρκειας διακοπών (30%) και επισκέψεις πόλεων (19%). Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι παρατηρείται πτώση της τάσης για διακοπές σε Club η οποία υποχωρεί κατά 3%.

Το τουριστικό προίόν της Ελλάδας ανταποκρίνεται σε αυτές τις τάσεις. Λόγω της αρνητικής δημοσιότητας για την Ελλάδα των τελευταίων εβδομάδων, το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους κύριους διοργανωτές ταξιδίων και τα ΜΜΕ για την προβολή του ελληνικού τουρισμού και τη διόρθωση εσφαλμένων εντυπώσεων για τη χώρα μας.

Εκδηλώσεις όπως επιμορφωτικά σεμινάρια (σε συνεργασία με μεγάλους διοργανωτές ταξιδίων - Thomas Cook, TUI, Rewe - και την Ενωση τουριστικών Γραφείων Αυστρίας), ταξίδια δημοσιογράφων, προβολή ελληνικής κουζίνας, και πολιτιστικές εκδηλώσεις (διαλέξεις, μαθήματα ελληνικής γλώσσας και χορών) με ελάχιστη έως μηδαμινή δαπάνη, επιχειρούν να διατηρηθεί το ευνοϊκο κλίμα για την κίνηση προς την Ελλάδα.

Οι Αυστριακοί θεωρούνται από τους πλέον καλούς και εύπορους πελάτες, προτιμούν πολυτελείς μονάδες και πραγματοποιούν πολλές εκδρομές.

traveldailynews.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home