Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Αφιέρωμα στη Μάνα Γη από 4.000 καρναβαλιστές


Καρναβάλι - θεσμός με μεγάλη συμμετοχή είναι το ρεθυμνιώτικο και για την επιτυχή διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων εργάζονται πυρετωδώς 4.000 καρναβαλιστές πάνω από δύο μήνες!

Στο αναγεννησιακό Ρέθυμνο, τα πρώτα στοιχεία χιουμοριστικών εκδηλώσεων χρονολογούνται ήδη από το 1914. Ήταν η εποχή που οι Ρεθεμνιώτες υποδέχονταν με τις δέουσες τιμές την «Αυτού Εξοχότητα Βασιλέα Καρνάβαλο μέσα στην αταξία του ακράτητου γέλιου!». Το «Κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού» ήταν η αφορμή ώστε να δημιουργηθούν οι «Ομάδες» στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τρία χρόνια μετά οι «Ομάδες» με την ενίσχυση (οικονομική και υλική) του Δήμου Ρεθύμνης αναλαμβάνουν να στηρίξουν και να δώσουν δημιουργική πνοή στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, που στην αυγή του 21ου αιώνα έχει καθιερωθεί επάξια ως το Καρναβάλι της Κρήτης!

«Ένα ψηφιδωτό που συμπληρώνεται κάθε χρόνο και εμπλουτίζεται είναι το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. Κάθε του ψηφίδα και μια συμμετοχή, μια προσωπική εμπειρία γεμάτη χρώματα και συναισθήματα, ένα δυναμικό μήνυμα για το Περιβάλλον», τονίζει η κ. Πέπη Μπιρλιράκη, υπεύθυνη Τουρισμού- Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνης.

Και συμπληρώνει: «Φέτος, η θεματική του καρναβαλιού επικεντρώνεται στη Μάνα Γη. Τιμούμε τα αγαθά της και υποκλινόμαστε στη γενναιοδωρία της. Συμπορευόμαστε με τη φύση, υπερασπιζόμαστε τα στοιχεία της και καταθέτουμε τον σεβασμό μας ακόμη κι όταν διασκεδάζουμε. Σας προσκαλούμε να βάλετε κι εσείς τη δική σας ψηφίδα σε τούτο το παγκρήτιο ψηφιδωτό που κουβαλά τη μαγεία μιας ανόθευτης παιδικότητας, που ποτέ δεν θα εξαντληθεί και ονομάζεται Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι».

Πατήστε στο παρακάτω Link για να βρείτε δωμάτια στην Ξάνθη
www.e-rooms.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home