Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Υποχρεωτική η αναγραφή του ΜΗ.Τ.Ε. σε Ιστοσελίδες και Διαφημιστικές καταχωρήσεις καταλυμάτων


κλικ στις φωτο για μεγενθυνση

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 165 του ν.4070/2012, σε όλες τις διαφημιστικές καταχωρήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων, όπως αυτές εννοούνται στο άρθρο 2 του ν.2160/1993, οι οποίες προβάλλονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς, τον ημερήσιο ή περιοδικό τύπο, ιστοσελίδες ή ιστολόγια του διαδικτύου, αναγράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός μητρώου της επιχείρησης (ΜΗ.Τ.Ε.) με τρόπο ώστε να καθίσταται αντιληπτός με σαφήνεια και ευκρίνεια από τους αποδέκτες του διαφημιστικού μηνύματος.
Στους παραβάτες της ανωτέρω διάταξης επιβάλλεται με απόφαση του Προϊσταμένου της οικείας Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) του Ε.Ο.Τ., πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ υπέρ του Ε.Ο.Τ.
Όσον αφορά τον έντυπο τύπο μόνο, (φυλλάδια, διαφήμιση σε εφημερίδα κτλ), η απόφαση αυτή θα ισχύσει μετά τις 31/12/2013, καθώς πήρε παράταση, λόγω του οτι είχε τυπωθεί ήδη μεγάλος όγκος διαφημιστικών φυλλαδίων των επιχειρήσεων.
Ο αριθμός ΜΗ.Τ.Ε. (αριθμός μητρώου επιχείρησης) αναγράφεται στο Ειδικό Σήμα Λειτουργίας που χορηγεί ο ΕΟΤ σε κάθε νομίμως λειτουργούσα τουριστική επιχείρηση και σκοπός της εν λόγω υποχρεωτικής αναγραφής είναι ο έλεγχος της διαφήμισης των παράνομων τουριστικών επιχειρήσεων.
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. 2013: Νέο ξεκίνημα για τον ελληνικό τουρισμό;

    O τομέας Τουρισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, στο πλαίσιο του Xinis Education Festival 2013, του μεγαλύτερου Εκπαιδευτικού Φεστιβάλ, που αποτελεί θεσμό πλέον στα Εκπαιδευτικά Δρώμενα, διοργανώνει Δωρεάν Σεμινάριο, με θέμα :
    "2013: Νέο ξεκίνημα για τον ελληνικό τουρισμό;" .
    Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η κα Μάγδα Πειστικού, Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Food Service, η οποία θα αναλάβει να παρουσιάσει τις προοπτικές ανάπτυξης με αιχμή τον Τουρισμό και τις υπηρεσίες του.

    ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
    Τετάρτη 20 - 3- 2013 ώρα 17.00
    ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, Λ. Βουλιαγμένης 67 & Αχιλλέως 31-33
    Τηλ. 2109640117,2109604783

    GET CULTURED NOW!
    Δήλωσε τώρα συμμετοχή για να παρακολουθήσεις εντελώς Δωρεάν 200 σεμινάρια
    www.xinisfestival.edu.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ
    Και ΞΕΚΙΝΑ CARIERRA στα Νότια Προάστια

    Το κέντρο δια βίου Μάθησης 2, CARIERRA Business-Computing School Γλυφάδας (μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ) είναι ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός οργανισμός που σου προσφέρει τη δυνατότητα να σπουδάσεις Τουριστικά και Ξενοδοχειακά επαγγέλματα δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες αποκτώντας παράλληλα προοπτικές για επιτυχημένη σταδιοδρομία με διεθνείς προοοπτικές.
    Οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι και τα στελέχη του Τουρισμού συνιστούν από πλευράς σπουδαιότητας το βασικό μοχλό για την ανάπτυξη της Τουριστική Βιομηχανίας της χώρας μας, αφού είναι τα άτομα που έχουν την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας και της ανάπτυξης των υπηρεσιών-παροχών των επιχειρήσεων Τουρισμού.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι προβλέπεται αύξηση του τουρισμού παγκοσμίως κατά 4,4% ετησίως, μεταξύ 2012 και 2020, υποστηρίζοντας πάνω από 300 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, δηλαδή 9,2% του συνόλου των θέσεων απασχόλησης, και το 9,6% του παγκόσμιου ΑΕΠ.
    Η CARIERRA Business-Computing School (ΚΔΒΜ 2) , σου προσφέρει τη δυνατότητα επαγγελματικής εξειδίκευσης σε ετήσια και ταχύρυθμα προγράμματα σπουδών, με δυνατότητα παρακολούθησης πρωινών και απογευματινών τμημάτων, δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες εκπαιδευτές και παράλληλη δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης σε ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών και επαγγελματικών χώρων σε όλη την Ελλάδα.

    Τα προγράμματα απευθύνονται σε επαγγελματίες ή φοιτητές του Τουριστικού και Ξενοδοχειακού κλάδου, παρέχοντας την απαραίτητη εξειδίκευση ή σε όποιον θέλει να ακολουθήσει καριέρα ως στέλεχος στην Βιομηχανία του Τουρισμού με διεθνείς προοπτικές εξέλιξης.
    Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της CARIERRA Business-Computing School, www.carierra.gr, ή καλέστε στα τηλ.: 210 9640117.


    Για περισσότερες πληροφορίες :

    CARIERRA (ΚΔΒΜ2)
    Γλυφάδα: Λ. Βουλιαγμένης 57 & Αγησιλάου
    (Στάση Καράγιωργα)
    Τηλ. 2109640117 – 2109606008
    www.carierra.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

previous home