Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Κρητικό «φέσι» σε Βρετανούς αγοραστές


Μήνυση και αγωγή για απάτη σε βάρος ιδιοκτητών κατασκευαστικής εταιρείας που είχε έδρα τη Χερσόνησο, αλλά και ενός δικηγόρου κατέθεσαν πριν από λίγο καιρό στην εισαγγελία Ηρακλείου Βρετανοί πολίτες οι οποίοι είχαν καταβάλει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την απόκτηση πολυτελών κατοικιών, κάτι όμως που ποτέ δεν έγινε.

Πρόκειται για τουλάχιστον τρία ζευγάρια Βρετανών οι οποίοι ονειρεύονταν να αποκτήσουν μόνιμη ή εξοχική κατοικία στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, έχοντας πάρει δάνεια για να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους, ενώ κάποιοι από αυτούς πούλησαν ακόμη και τα σπίτια τους στο εξωτερικό για να μπορέσουν να αποκτήσουν τη στέγη που τους υπόσχονταν οι ιδιοκτήτες της κατασκευαστικής εταιρείας, οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί.

Η περιπέτεια των έξι Βρετανών ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007, οπότε και επισκέφτηκαν τα γραφεία της συγκεκριμένης κατασκευαστικής εταιρείας.

Η εταιρεία «φάντασμα» διαφήμιζε πολυτελείς κατοικίες στα πλέον τουριστικά σημεία της Χερσονήσου, υποσχόμενη τα πάντα και κάθε πολυτέλεια. Το ζευγάρι των Ελλήνων που αναζητείται έπειθε τους πελάτες τους να καταβάλλουν σε δόσεις τα χρήματα ανάλογα με τα στάδια της κατασκευής της οικίας, έχοντας καταφέρει να εισπράξουν από τον κάθε ιδιοκτήτη από 200 χιλιάδες ευρώ μέχρι και 300 χιλιάδες ευρώ.

Οι αλλοδαποί που υπέβαλαν μήνυση υπέγραφαν ιδιωτικά συμφωνητικά για την ανέγερση της κατοικίας επί του οικοπέδου που επρόκειτο να τους πωληθεί, όμως όπως εκ των υστέρων συνειδητοποίησαν ουδέποτε έγινε κάποιο συμβόλαιο μεταβίβασης στο όνομά τους που να τους κατοχυρώνει, παρά το γεγονός ότι είχαν προκαταβάλει και τα έξοδα συμβολαίου (φόρους, συμβολαιογραφικά έξοδα, έξοδα δικηγόρου κοκ.).

Όπως μετά από αρκετό καιρό διαπίστωσαν τα ζευγάρια των αλλοδαπών με τη βοήθεια δικηγόρου που όρισαν, οι ιδιοκτήτες της κατασκευαστικής εταιρείας αγόραζαν τα οικόπεδα που θα γίνονταν οι πολυτελείς κατοικίες με δάνειο και υπήρχε πάντοτε η προσημείωση του οικοπέδου. Οι ιδιοκτήτες δηλαδή αγόραζαν τη γη για να δημιουργήσουν τις παραθεριστικές και μόνιμες κατοικίες, ουδέποτε όμως αποκάλυψαν στους πελάτες τους το «βάρος».

Οι υπεύθυνοι της κατασκευαστικής εταιρείας είναι άγνωστο πού βρίσκονται, αφού μετά την έκτακτη αναχώρησή τους από τη Χερσόνησο πήγαν στην Αθήνα όπου δημιούργησαν μία άλλη επιχείρηση η οποία κι αυτή πλέον δεν υφίσταται.

Οι αγωγές που έχουν κατατεθεί αναμένεται να συζητηθούν τον Οκτώβριο του 2011 από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home