Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Επαφές του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού στο Ισραήλ


Με την ομιλία του υπουργού Τουρισμού του Ισραήλ κ. Σταζ Μισέσνικοφ και το χαιρετισμό του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου κηρύχθηκε η έναρξη της  17ης έκθεσης ΙΜΤΜ, η οποία φέτος έχει ρεκόρ συμμετοχών με 300 εκθέτες από 35 χώρες μεταξύ των οποίων οι Ρωσία, Γερμανία, Κροατία, Κύπρος, Τουρκία, Ιταλία, Βρετανία, Εσθονία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Ινδία, Ιαπωνία, κ.ά.

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών διανύουν την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι σχέσεις αυτές θα ενταθούν μέσα από την ανάπτυξη των πολιτιστικών και τουριστικών επαφών. "Aλλωστε", όπως σημείωσε "είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τον κ. Μισέσνικοφ για την προώθηση των διμερών ζητημάτων".

"Οι περισσότεροι ξέρουν την Ελλάδα για τα νησιά και τη μακρά ακτογραμμή της, τη μεγαλύτερη στον κόσμο, αλλά στη χώρα μας κάτι αλλάζει", σημείωσε ο κ. Γερουλάνος. "Μετακινούμαστε από την ιδέα του προορισμού στην ιδέα των εμπειριών, στη χώρα όπου μπορείς να έρθεις για να ζήσεις μοναδικές εμπειρίες".

Αναφέρθηκε στις μεγάλες ευκαιρίες που ανακύπτουν στο χώρο της κρουαζιέρας, ειδικά μετά την άρση του cabotage και παρατήρησε το αυξημένο ενδιαφέρον που έχει δημιουργηθεί επισημαίνοντας ότι θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών για το θέμα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε με έμφαση στον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο προβάλλουμε τις μεγάλες πόλεις και ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη. Αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα "Σταυροδρόμι Πολιτισμών", το οποίο καθιστά τη Θεσσαλονίκη για το 2011 κέντρο πολιτιστικών δράσεων από τη Μέση Ανατολή. Εκεί παρουσίασε το ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο που ετοιμάστηκε για την έκθεση ΙΜΤΜ, το οποίο περιλαμβάνει πληθώρα δράσεων στις οποίες συμμετέχουν καλλιτέχνες και δημιουργοί από το Ισραήλ, στο Σταυροδρόμι Πολιτισμών: "Αύριο που θα είναι εδώ ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε περισσότερα πράγματα για την πόλη", επεσήμανε ο κ. Γερουλάνος. Στη συνέχεια ο κ. Γερουλάνος επισκέφτηκε το ελληνικό περίπτερο της έκθεσης, το οποίο συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών όπου είχε συνομιλίες με Έλληνες και ξένους εκθέτες. Κατόπιν παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ισραηλινά ΜΜΕ και ξεκίνησε σειρά επαφών με τουριστικούς παράγοντες μεταξύ των οποίων και ο κ. Μοσέ Μάνο, που δραστηριοποιείται στο χώρο της κρουαζιέρας. Ο κ. Μάνο εκτίμησε ότι θα αυξηθεί η κίνηση στα ελληνικά λιμάνια και σημείωσε πως η άρση του καμποτάζ ευνοεί εταιρίες σαν και τη δική του. Μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία σε μια από τις μεγάλες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για το Σταυροδρόμι Πολιτισμών, να συμπεριλάβει το λιμάνι της πόλης στις στάσεις της κρουαζιέρας ώστε οι επιβάτες να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μεταξύ άλλων.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η συνάντηση με τον κ. Ιζάρ Γκαμλιελί, ο οποίος πραγματοποιεί τουριστικές εκδρομές στην Ήπειρο, φέρνοντας τους πελάτες του σε επαφή με τους κατοίκους και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των Ηπειρωτών προσφέροντας ένα είδος "βιωματικού τουρισμού". Μάλιστα ο κ. Γκαμλιελί, παρέδωσε στον κ. Γερουλάνο, σειρά γυρισμάτων των εκδρομών που έχει πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το "National Geographic". Οι δυο τους συζήτησαν το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν περισσότερες παραγωγές και να διαχυθούν σε νέα μέσα επικοινωνίας.

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού κ. Μισέσνικοφ, τον οποίο ο κ. Γερουλάνος κάλεσε να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη και το Σταυροδρόμι Πολιτισμών, πρόσκληση την οποία ο ισραηλινός υπουργός Τουρισμού αποδέχθηκε με χαρά. Στο επίκεντρο βρέθηκε η προοπτική δημιουργίας κοινών ταξιδιωτικών πακέτων από τις αναδυόμενες αγορές της Ανατολής (Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία) όπου το ενδιαφέρον για την περιοχή μας είναι έντονο. Επιπλέον αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής τουρισμού μεταξύ των δυο χωρών, η πρώτη σύγκλιση της οποίας θα γίνει το ερχόμενο φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Γερουλάνος κατόπιν αναχώρησε για την Ιερουσαλήμ, όπου θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home