Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Το Ζάγκρεμπ κερδίζει τους Γάλλους και τους Ισπανούς τουρίστες


"Εύσημα" στο Ζάγκρεμπ, ως τουριστικό προορισμό διημέρου, δίνει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro", καθώς με δημοσίευμά της, προτρέπει τους αναγνώστες της να  περάσουν ένα διήμερο στην κροατική πόλη και να επισκεφθούν, μεταξύ άλλων, μουσεία, στα οποία φιλοξενούνται εκθέσεις art deco. Με το ίδιο δημοσίευμα, οι αναγνώστες προσκαλούνται στο Ζάγκρεμπ για να πάρουν μια «γεύση» από τα λιθόστρωτα στενά της Πάνω Πόλης, να δουν μπουτίκ, εργαστήρια καλλιτεχνών, παραδοσιακά εστιατόρια, να επισκεφθούν τις υπαίθριες αγορές και να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική των επιβλητικών κτιρίων.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στο δημοσίευμα της "Le Figaro" τονίζεται, επίσης, ότι η κροατική πρωτεύουσα αποτελεί ένα νέο προορισμό που εντάσσει στο πρόγραμμα των πτήσεών της η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία easyJet, εκτελώντας δρομολόγια που συνδέουν το Παρίσι με το Ζάγκρεμπ.

Στο μεταξύ, προβάδισμα έναντι άλλων προορισμών του εξωτερικού φαίνεται πως έχει η Κροατία στην ισπανική αγορά, από την οποία επιχειρεί να αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο επισκεπτών. Μάλιστα, σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Τουρισμού της Κροατίας, Ντάμιρ Μπάιτς με εκπροσώπους ισπανικών τουριστικών πρακτορείων και γραφείων υπογραμμίσθηκε ότι ο αριθμός των Ισπανών που επισκέφθηκαν την Κροατία την τελευταία πενταετία καταγράφει αυξητική τάση.

Οι Ισπανοί τουριστικοί πράκτορες ενδιαφέρονται για την αγορά της Κροατίας, ωστόσο, επισημαίνουν ότι είναι αναγκαίες περισσότερες απευθείας πτήσεις που θα συνδέουν ισπανικές με κροατικές πόλεις. Εξίσου σημαντική θεωρούν την παροχή περισσότερων συμπληρωματικών υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα της ενοικίασης αυτοκινήτου. Οι εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτορείων και γραφείων της Ισπανίας, τα οποία διακινούν ποσοστό άνω του 60% των επισκεπτών στην Κροατία σημείωσαν, εξάλλου, ότι για να παραμείνει η κροατική αγορά θελκτική θα πρέπει να διατηρήσει τις τιμές των τουριστικών προϊόντων στα υφιστάμενα επίπεδα.

Μόνο το 2010, πρόσθεσαν, την Κροατία επισκέφθηκαν 200.000 Ισπανοί. Ο αριθμός των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε κατά 15% και 16%, αντίστοιχα, έναντι του 2009. Ήδη, για το 2011, το ενδιαφέρον των Ισπανών για να περάσουν τις διακοπές τους στην Κροατία είναι αυξημένο κατά 15%, έναντι του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν στον Κροάτη υπουργό, οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπάις δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες Iberia και Spanair αναμένεται να πραγματοποιήσουν περισσότερες πτήσεις που θα συνδέουν τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη με το Ζάγκρεμπ και το Ντουμπρόβνικ, αντίστοιχα. Πέρυσι, το 72% των Ισπανών που επισκέφθηκαν την Κροατία επέλεξαν ξενοδοχειακά καταλύματα. Από το σύνολο των Ισπανών επισκεπτών, το 20% επέλεξε την πόλη του Ντουμπρόβνικ, το 40% το Σπλιτ και το 12% την περιοχή του Κβάρνερ.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home