Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Οι Ιταλοί που έρχονται στην Κρήτη είναι καλοί επισκέπτες


Με την πεποίθηση ότι και η ιταλική αγορά θα ανταποκριθεί θετικά στις αυξητικές τάσεις του τουρισμού για το 2011 επέστρεψε από το Μιλάνο η αποστολή  της Κρητης, που συμμετείχε στη μεγαλύτερη ιταλική έκθεση και Διεθνές Χρηματιστήριο Τουρισμού (Borsa Internationale del Tourismo).

Το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου ο ΕΟΤ Ιταλίας διοργάνωσε με την παρουσία του υφυπουργού Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη ένα workshop στο οποίο οι εκπρόσωποι των ελληνικών προορισμών είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με 50 τουριστικούς πράκτορες της περιοχής της Λομβαρδίας και τους 10 μεγαλύτερους tour operators της Ιταλίας (Alpi tour, Settemare, Mediteraneo, Marevero, Eden Viaggi κ.ά.). Το αρχείο των διευθύνσεων, αλλά και η προσωπική επαφή είναι ένας καλός τρόπος οικονομικής συνεργασίας με τους διαχειριστές του Κρητικού τουριστικού προϊόντος στην Ιταλία.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που έκανε ο υφυπουργός, είχε προσκληθεί μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων τηλεοπτικών συνεργείων μεταξύ των οποίων RAI 2, Marco polo, Kanale Italia, και στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κλήρωση τουριστικών δώρων προσφορά από τους συλλόγους και επαγγελματίες τουρισμού.

Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων με τη συνεργασία του γραφείου του ΕΟΤ Ιταλίας, του Δήμου Μιλάνου και της Ένωσης Επιχειρηματιών της περιοχής Brera (φημισμένης περιοχής στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο θέατρο Scala) με τον τίτλο "Η Brera φιλοξενεί την Ελλάδα" δέκα καταστήματα διακοσμήθηκαν με ελληνικά τοπία και μοίραζαν ελληνικά εδέσματα, με τη συνοδεία ελληνικής μουσικής, με στόχο την προβολή της χώρας μας.

Οι Ιταλοί που έρχονται στην Κρήτη είναι περίπου 100.000 ετησίως, είναι καλοί επισκέπτες, προτιμούν ακριβά ξενοδοχεία, κάνουν εκδρομές και αφήνουν χρήματα εκτός ξενοδοχείων. Το μοναδικό τους μειονέκτημα είναι ότι κάνουν διακοπές την ίδια περίοδο με τους Έλληνες (Ιούλιο - Αύγουστο).

Από την Κρήτη υπεύθυνος περιπτέρου ήταν ο κ. Μανώλης Μενιουδάκης, προϊστάμενος Τουρισμού, ενώ στο front desk οι εκπρόσωποι ήταν: από τα Χανιά η κα Κατερίνα Μσαρινάκη, από το Ρέθυμνο η κα Δήμητρα Σταθοπούλου, από το Ηράκλειο η κα Όλγα Μηλιώνη και από το Λασίθι ο κ. Χρήστος Μανουσάκης.

Την έκθεση επισκέφθηκαν πολλοί επιχειρηματίες του τουρισμού από την Κρήτη ( κ.κ. Παπακαλιάτης, Δήμας, Ευαγγελινός, Διβόλης, Τσακαλάκης, Μπέλλος, Ασλανίδης, Χαλκιαδά-κης, Βαμιεδάκης κ.ά.), ενώ το Master Holidays (κ. Μαστοράκης) και τα Helios Hotels ( κ. Μαντωνανάκης) είχαν δικό τους περίπτερο.

Σε όλες τις συναντήσεις η περιρρέουσα ατμόσφαιρα χαρακτηριζόταν από μια διάχυτη αισιοδοξία ότι το 2011, αν δεν αλλάξουν τα τουριστικά δεδομένα δραματικά, θα είναι η χρονιά της Ελλάδας αφού και ενδιαφέρον υπάρχει, πτήσεις προστίθενται, οι ανταγωνιστές έχουν προβλήματα (Αίγυπτος, Λιβύη, Τυνησία κ.λπ.) και οι Tour Operators έχουν αυξήσει την προσφορά τους (αύξηση ξενοδοχείων και περισσότερες σελίδες στους καταλόγους).
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home